0

towel seriesAcne is nooit een pretje, maar als tiener kan jij je in ieder geval nog vasthouden aan de hoop dat je huid rustiger wordt zodra je hormonen minder hard door je lijf gaan gieren. Voor de meesten mensen is dat ook zo, maar in een enkel geval blijf je ook als volwassene last houden van acne.

Zit jij met je handen in het haar, omdat je nog altijd vecht tegen een dosis puistjes en andere onzuiverheden? Misschien moet je dan eens denken over hoe je het precies aanpakt. Dezelfde facewash gebruiken als op je dertiende is in ieder geval niet de oplossing. Lees hieronder zes weetjes, tips en tricks over acne na je tienerjaren.

1. Ongeveer 25% van de volwassenen heeft nog altijd last van acne, zelfs in je jaren als veertiger kan deze vervelende kwaal nog de kop opsteken. De oorzaken hiervan zijn vrijwel altijd stress, hormonale schommelingen of in sommige gevallen het gebruik van de pil.

2. Er zijn twee soorten acne, wel of niet veroorzaakt door ontstekingen, en die vereisen een andere behandeling. Voor puistjes die veroorzaakt zijn door ontstekingen moet je professionelere producten gebruiken, terwijl de andere prima te behandelen zijn met producten uit de Etos/Kruidvat.

3. Heb je last van pukkeltjes en mee-eters dan kan dat liggen aan het gebruiken van bijvoorbeeld een bepaald soort make-up. Acne die veroorzaakt wordt van binnenuit komt juist meestal door hormonen en stress.

4. Je kan het uitbreken van pukkeltjes door stress voorkomen door bijvoorbeeld aan yoga of meditatie te gaan doen, activiteiten die je laten ontspannen en je met stress laten omgaan. Ook kan je eens langs je huisarts gaan en je anticonceptie onder de loep nemen, wellicht dat een verandering van pil al helpt.

5. Heb je last van littekens na je acne, dan kan je naar de schoonheidsspecialiste gaan voor een peeling of een lichte LED-behandeling. Hebben je onzuiverheden hele zware littekens achter gelaten, dan kan je heftigere behandelingen overwegen, met bijvoorbeeld radiogolven.

6. Als je je puistjes wilt aanpakken van binnenuit is het belangrijk om een dieet te volgen dat ontstekingen tegengaat, hier kan je het best een voedingsdeskundige over contacten.

  • towel series

(Beeld: www.instagram.com/mariotestino)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties