0

Brillen draagsterMeer en meer mensen moeten eraan geloven: de bril. Het schijnt een dingetje te zijn met teveel televisie-, computer-, laptop- en mobieltje schermen. Je snapt wel wat we bedoelen. Anyways, een bril is niet altijd het handigste accessoire: ze beslaan, glijden van je neus af en beperken ernstig je accessoire opties.

Niet gek dus dat jij regelmatig met lenzen de deur uit stapt, dat is soms gewoon nét even iets praktischer. Wat je misschien niet zou verwachten is dat door de juiste make-up te kiezen het dragen van lenzen een stuk comfortabeler kan zijn! Je ogen voelen minder uitgedroogd en zijn ook minder moe aan het einde van de dag. Benieuwd? Bekijk dan deze vijf make-up tips voor dragers van contactlezen.

1. Ooglid doekjes 
Het compleet verwijderen van je make-up is éxtra belangrijk als je lenzen draagt. Je wilt natuurlijk geen leftovers in je ogen krijgen terwijl je je lenzen in doet. Het is daarom aan te raden om na je make-up remover met een zogenaamd ooglid doekje over je ogen te gaan. Deze zorgen ervoor dat het allemaal nét iets schoner is.

2. Olievrij 
Kies voor olievrije make-up. Olieachtige substanties kunnen zich namelijk gemakkelijk verplaatsen op je gezicht en in je ogen terecht komen. Dit maakt je zicht vervolgens wazig.

3. Vermijd poeder oogschaduw 
Poederachtige oogschaduw moet je als lenzendrager vermijden. Dit ‘waait’ namelijk makkelijk van je ooglid af en komt zo terecht in je ogen, wat slecht is voor je lezen en je zicht.

4. Mascara 
Gebruik geen mascara op basis van fibers of mascara die heel hard wordt. Beide kunnen in de loop van de dag namelijk gaan afbrokkelen en in je ogen terecht komen. Hou het bij standaard mascara en breng die zo aan dat hij niet op je waterlijn terecht komt, dan komt het namelijk ook in je ogen.

5. Geen eyeliner 
Het is pijnlijk, maar wel heel verstandig: blijf als lenzendrager weg van oogschaduw. Ook dit product komt namelijk heel makkelijk in je ogen terecht, omdat het zo dicht op je waterlijn wordt aangebracht. Logischerwijs moet je het aanzetten van je waterlijn dus helemaal niet doen!

  • Brillen draagster

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties