0

Tan summerNa een heerlijke vakantie wil je dat zomerse gevoel zo lang mogelijk behouden. Toch verdwijnt je heerlijke bruine teint vaak sneller dan je lief is. Al is dit niet verrassend als je je bedenkt dat je huid zich om de tien dagen vernieuwt! Hoe zorg je er dan toch voor dat je langer bruin blijft?

Graag geven we je vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw zomerse teint zo lang mogelijk blijft hangen.

1. Hydrateren
Een gehydrateerde huid is erg belangrijk als je je bruine kleurtje wilt behouden. Gebruik na het zonnen dan ook een goede aftersun. Als je daarnaast ook nog een voedende bodycrème of -milk gebruikt zit het met jouw gehydrateerde huid wel goed.

2. Scrubben
Voordat je gaat zonnebaden is het belangrijk dat je huid goed gescrubd is. Hiermee haal je alle dode huidcellen weg en dringt je bruine kleurtje tot dieper in je huid door. Na het zonnen kan je het beste een milde scrub gebruiken, zo scrub je alleen de dode huidcellen weg en behoud je de huidlaag met de bruine teint.

3. Drink veel water
Drink genoeg water, minimaal anderhalve liter per dag. Het houdt je huid elastisch, het zorgt voor een betere doorbloeding en je huidcellen sterven minder snel af, waardoor je langer bruin blijft. 

4. Eet veel groente en fruit
Voor een gezonde huid is het erg belangrijk om veel groente en fruit te eten. Vooral wortels en tomaten zijn goed voor het behouden van je kleur. Deze groenten bevatten namelijk caroteen, een lichaamseigen stof die er voor zorgt dat je sneller bruin wordt en langer bruin blijft.

5. Smeer je goed in
Een verbrande huid wordt uiteindelijk ook wel bruin, maar vervelt ook heel snel weer. Het is een fabel dat je niet bruin zou worden als je zonnebrandcrème gebruikt, gewoon smeren dus! Dan blijf je langer én mooier bruin.

  • Tan summer

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties