0

Avocado beautyDe avocado is een heerlijke vrucht die wordt gezien als groente vanwege de voedzaamheid: het zit namelijk vol gezonde vetten, vezels en vitamines. Maar wist je ook dat je veel meer met een avocado kan doen dan slechts opeten?

Door de verschillende soorten vitamines is het namelijk ook het perfecte beautyproduct. Het is voedend, verzorgend en het maakt je huid baby zacht. Dit zijn de beste avocado beauty tips:

1. Haarmasker
Meng je avocado met olijfolie en smeer dit in de punten van je haar. Mocht je een gevoelige hoofdhuid hebben, voeg dan wat citroen toe en smeer dit ook op je hoofdhuid. Laat het ongeveer twintig minuten intrekken en spoel het daarna goed uit. Was je haar met je favoriete shampoo en conditioner, daarna straalt jouw haar als nooit tevoren!

2. Wallen
Komkommerschijfjes op je ogen is een beautytruc die iedereen wel kent. Maar wist je dat je ook avocado schijfjes onder je ogen kan leggen? Laat de schijfjes avocado ongeveer vijftien minuten zitten, was daarna je gezicht goed met water en eventueel een cleanser zodat er geen resten achter blijven. Zo laat jij jouw puffy ogen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3. Voetverwennerij
Prak een rijpe avocado tot een glad geheel. Meng het vruchtvlees met een eierdooier, een theelepel honing en een theelepel olijf- of amandelolie. Masseer je voeten in met het mengsel en laat het ongeveer vijftien minuten inwerken. Spoel het vervolgens af met warm water en je voetjes zijn weer heerlijk zacht.

4. Gezichtsmasker
Verspreid een gepureerde/geprakte avocado geleidelijk over je gezicht. Laat dit tien tot vijftien minuten inwerken, spoel het daarna af met lauw water en eindig met koud water. Je gezicht zal hierna zacht en gevoed aanvoelen.

5. Manicure
Mix een avocado met een rijpe banaan voor een handmasker. Laat het goedje tien minuten inwerken op je handen, daarna zijn ze gevoed en heerlijk zacht. Ook je nagels worden dankzij dit handmasker goed versterkt door de vitamines en zink.

6. Lipscrub
Mix twee theelepels avocado olie met twee lepels witte suiker. Voeg hier ook een geprakte avocado aan toe en eventueel 1/4 theelepel vanille-extract. Vervolgens meng je deze ingrediënten in een kom. Breng de scrub aan op je lippen en scrub ze door middel van ronddraaiende bewegingen. Na ongeveer twintig seconden spoel je de scrub goed af. Voedt je lippen vervolgens met jouw favoriete lippenbalsem. Herhaal dit ongeveer één keer per week om je lippen goed zacht te houden.

7. Ruwe huid
Ruwe plekjes op je huid, bijvoorbeeld je ellebogen en hielen, kan je verzachten door er met de binnenkant van een avocadoschil over heen te wrijven. Ze zullen daarna een stuk zachter aanvoelen.

  • Avocado Beauty

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Birgit Roobol)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties