0

oliva 150Gezond eten is niet alleen goed voor het functioneren van je lichaam, het zorgt er ook voor dat je er beter uit gaat zien. We willen allemaal wel van die mooie glanzende lokken, stralend witte tanden en sterke lange nagels.

We hebben goed nieuws voor je, want we hebben een reeks voedingsstoffen voor jullie geselecteerd die erg belangrijk zijn bij het proces om die perfecte hairdo, tanden en nagels te krijgen!

Mooi en glanzend haar
Glanzend haar krijg je natuurlijk door een goede shampoo te gebruiken en je haar niet te veel bloot te stellen aan allerlei stylingsapparaten. Ook een masker op zijn tijd kan wonderen verrichten, maar de basis van mooi en glanzend haar ligt toch echt bij een goede voeding. Vitamine A, B en C zorgen voor mooi en glanzend haar, verminderen gespleten haarpunten en houden de hoofdhuid gezond. Vitamine A en C produceren talg, een stof met de werking van een conditioner. Groene groenten, fruit en granen bevatten de vitaminen die het haar en de hoofdhuid gezond houden. Verder zijn ijzer, zink en selenium belangrijke mineralen voor het haar die de haargroei kunnen bevorderen. De voeding die veel zink en ijzer bevatten zijn volkorenbrood, pasta en zilvervliesrijst. Verder zijn producten als ei, vis, sojaproducten en peulvruchten rijk aan eiwitten, die er weer voor zorgen dat het haar niet dof wordt of dun wordt.

Sterke nagels
Nagels kun je natuurlijk versterken door er allerlei speciale middeltjes op te smeren, maar ook hierbij geldt: gezonde voeding bepaalt de conditie van je nails. Zo wijzen gebroken nagels vaak op een tekort aan vitamine A, B2 of eiwitten. Wie daar erg veel last van heeft doet er goed aan om de volgende producten wat vaker te eten: aardappelen, zilvervliesrijst, volkorenproducten, zuivelproducten, mager vlees, cashewnoten, citrusfruit, verse groenten en vette vis zoals zalm, makreel en haring. Daarnaast hebben mooie nagels ook behoefte aan vocht. Natuurlijk is daarvoor water nodig in de vorm van gewoon kraanwater of groene thee, maar ook komkommers, citrusvruchten en bijvoorbeeld bessen bevatten vocht dat kan bijdragen tot een betere basis voor nagels.

Gezonde tanden
Belangrijk: eet niet te veel suiker en zure producten, want deze tasten het glazuur van de tanden enorm aan. Nog een belangrijk punt is om verder direct na het eten van zuur niet direct de tanden te poetsen. Het glazuur is dan namelijk heel zacht en wordt er heel snel afgepoetst. Het klinkt misschien raar, maar kaas is super goed voor je tanden. Het voorkomt de groei van bacteriën in de mond, waardoor de aantasting van het glazuur wordt verminderd. Met twee plakken kaas per dag heeft iedereen een gezonde mondbasis. Ook cranberries helpen bij een gezonder gebit. Het voorkomt de vorming van tandplak.

  • oliva 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties