0

douchend meisjeWe hebben allemaal onze eigen beauty rituelen, ze lopen van gekke manieren om je haar te drogen tot het gebruiken van wattenstaafjes als je je make-up op doet. Waarschijnlijk heb jij al jaren een vaste routine als jij je klaar maakt voor de dag. Eén heel belangrijk puntje hierbij is douchen.

Sommigen doen het liever‘s avonds en anderen staan graag ‘s ochtends onder de douche. Waarschijnlijk heb je hier geen specifieke reden voor, behalve misschien ‘dat doe ik altijd al’, ‘dat komt me beter uit’ en heel misschien ‘dat vind ik fijner’. Toch kunnen deze niks-redenen ervoor zorgen dat je helemaal fout doucht. Ben jij benieuwd of je dit eigenlijk op een ander tijdstip zou moeten doen? Lees dan hieronder de redenen om voor een avond- of juist ochtenddouche te kiezen.

1. Huid 
Je huid heeft een grote invloed op wanneer je eigenlijk zou moeten douchen. Als je huid erg droog is, is een plens warm water namelijk niet wat het in de ochtend nodig heeft. De droogte die je veroorzaakt valt met geen gezichtscrème weg te smeren. Met een vettige huid is een ochtenddouche het perfecte moment om je gezicht eens goed te wassen/scrubben.

2. Slaapritme 
Een ander puntje dat zou moeten bijdragen aan je keuze is wat voor een slaper je bent: val je moeilijk in slaap of wordt je juist moeilijk wakker? In het eerste geval is een warme douche voor het slapen gaan een slecht idee. Je lichaam moet tegen die tijd op temperatuur komen om te slapen en een hete douche helpt daar niet bij. Slaap je prima na een douche, dan moet je dat natuurlijk lekker blijven doen! Als je het moeilijk vindt om wakker te worden en zo lang snoozed dat er geen tijd meer is om te douchen, maak je een grote fout. Een verfrissende plens water kan je lichaam namelijk de opkikker geven die je nodig hebt!

3. Vies 
Als laatste is het ook goed om te bedenken of je echt vies wordt gedurende de dag. Als dit wel het geval is, dan wil je vast ‘s avonds lekker onder de douche stappen. Als je in een omgeving werkt met veel bacteriën, zoals een school of ziekenhuis, is een nachtelijk douche het verstandigste. Is dit niet het geval dan moet je afwegen of je liever schoon je dag begint of ‘m schoon eindigt!

  • douchende vrouw

(Beeld: www.c-heads.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties