0

Nu we gezegend zijn met dit mooie weer, ben je vast vaak onder de zon te vinden om een gezond bruin kleurtje te kweken. Zoals je weet moet tannen met mate, maar wij hebben tips voor je waardoor je toch een mooie glow kunt krijgen én behouden.

Volg ons stappenplan op en we garanderen dat je in de herfst nog je bikini zult zien zitten op je huid. Veel is er niet voor nodig, dus lees snel hieronder wat je moet doen!

Stap 1: Scrubben

Ben je een startende zonner? Scrub dan de avond voordat je onder de zon gaat je huid. Alle dode huidcellen worden verwijderd. Je kunt zelf een goede scrub maken door suiker met douchegel te vermengen. Maar wij zijn ook dol op de scrubs van Kiehl’s! Nog beter: een dagje hammam! Je gaat hierna de deur uit met een zijdezacht huidje.

Stap 2: Hydrateren

Na het scrubben is het belangrijk om jouw huid goed te hydrateren. Maar niet alleen daarna. Het liefst smeer je jezelf dagelijks twee maal in met een fijne bodylotion. ‘s Avonds voor het slapen gaan en ‘s ochtends voordat jij je gaat aankleden. Sowieso altijd na het douchen! De bodylotion (of butter) trekt dan sowieso beter in. Daarnaast moet je ook voldoende drinken zodat je van binnen ook genoeg vocht naar je huid kunt ‘sluizen’.

Stap 3: Factor 30

Sommige mensen denken dat als je een hoge factor smeert op je huid, je niet bruin kunt worden. De factor zegt iets over de tijd dat je kunt zonnen zonder dat je verbrand. Hoe lichter je huid, hoe hoger de factor sowieso moet zijn. Wil je een langdurig bruine huid? Bouw je kleur dan stapsgewijs op door te zonnen met tenminste factor 30. Hierdoor verbrand je huid niet zo snel en kan het langzaam wennen aan de zon en het bruine kleurtje.

Stap 4: Wortels eten

Het klinkt misschien een beetje suf, maar het werkt écht. Wortels zorgen ervoor dat jouw huid langer bruin blijft. Hier zit namelijk bèta-caroteen in, een antioxidant die de veroudering van je huid door de zon tegen gaat. Bèta-caroteen zit naast wortels ook in kool en broccoli. Tip: dip de rauwe (geschapte) wortels in humus. Mjam! Niet alleen goed voor je huid, maar ook nog eens gezond!

Het kleurtje van Sylvie van der Vaart is binnen handbereik!

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties