0

coconut 150Het vinden van het perfecte beautyproduct is geen gemakkelijke opgave. Hoe fijn zou het dan ook zijn om één product te vinden dat kan helpen bij vrijwel elk beauty issue? 

Kokosolie is zo’n holy grail die overal voor te gebruiken is. Het bewijs? Wij hebben hieronder de twaalf manieren voor je gevonden waar je deze olie allemaal voor kunt gebruiken.

1. Oil pulling
Bijna iedereen heeft vast wel eens van deze nieuwste trend gehoord op beauty gebied. Je neemt één eetlepel kokosolie in de mond voor ongeveer 15 tot 20 minuten zonder het door te slikken. Doe dit bij voorkeur aan het begin van de dag, voordat je je tanden poetst. De olie kan helpen om je lichaam te ontgiften, hoofdpijn te genezen en je tanden witter maken. Pas oil pulling bij voorkeur tweemaal per dag toe, maar houdt minimaal één keer per dag aan.

2. Nagelriemen zachter maken
Als je je handen vaak wast of je nagelriemen gewoon behoefte hebben aan wat extra verzorging, breng dan twee keer per dag kokosolie aan op je vingers en nagelriemen.

3.Behandelen van droge punten
Breng een snufje kokosolie aan op de uiteinden van het haar. Droog en beschadigd haar krijgt hierdoor een flinke dosis vocht en verzorging.

4. Scrubben
Kokosolie is perfect voor DIY body scrubs. Meng het met kristalsuiker en sla lekker aan het scrubben! Hiermee creëer je binnen no time een perfecte zachte huid.

5. Een loopneus of allergie
Heb je last van zo’n vervelende loopneus of ben je ergens allergisch voor en kun je niet stoppen met niezen? Wrijf dan gewoon een beetje kokosolie in je neusgaten voor een verzachtende werking.

6. Moisturizing Lippen
Verspreid voor het slapengaan kokosolie over je lippen voor een ultieme hydratatie, die ook nog eens geweldig smaakt gedurende de nacht.

7. Het verwijderen van make-up
Als je dat laatste beetje mascara niet weg krijgt met een normale make-up remover, gebruik dan een klein beetje kokosolie op een watje. Wrijf het er voorzichtig af en kijk uit dat het niet in je ogen komt.

8. Voorkom huidirritatie door scheren
Breng kokosolie aan op de benen of bikinilijn voordat je hier gaat scheren. Door dit te doen voorkom je huidirritatie na het scheerproces. Ook is kokosolie perfect te gebruiken voor het schoonmaken van je scheermesje!

9. Voorkomen van rimpels
Gebruik kokosolie op het gebied rondom de ogen om rimpels en wallen te voorkomen. Smeer het onder en boven de ogen en laat het lekker goed intrekken in de huid.

10. Behandeling van acne
Breng kokosolie aan op de gebieden met acne en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Spoel het dan af met warm water en laat je huid drogen door de lucht. Dep het gezicht dus niet droog met een handdoek! De anti-bacteriële bestanddelen in de olie zullen ervoor zorgen dat de acne minder wordt of zelfs verdwijnt.

11. Stimuleren van de haargroei
Breng kokosolie aan op alle plekken waar de haargroei schaars is (vooral in je wenkbrauwen) om de celgroei te bevorderen.

12. Verlichting bij een zonverbrande huid
Heb je iets te lang in de zon gelegen en ben je verbrand? Smeer dan kokosolie op de verbrande plekken om de huid te kalmeren. 

  • coconut 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties