0

Song of Style zwembadHartstikke leuk hoor, die zomer, maar dit ‘bloot seizoen’ brengt ook een heleboel extra stress met zich mee: je kan niet vergeten je benen te scheren, je oksels een keertje overslaan is al helemaal een no-go en bovendien moet je bikinilijn ook nog.

Naast scheren komen er nog een heleboel andere ongemakken in ons op. Zo hebben wij een hekel aan tegen elkaar schurende bovenbenen onder een jurkje, blijft parfum en zon een tricky combinatie en zijn puistjes op je lichaam echt het áller vervelendste dat je kan overkomen. Gelukkig is er goed nieuws, want al deze ongemakken hebben ook een oplossing. Het is dus tijd om in actie te komen tegen de meest voorkomende beauty probleempjes die de zomer ons brengt:

1. Puistjes op je lichaam 
Op ons gezicht vinden we puistjes al vervelend, maar als ze zomers opduiken op onze rug zijn we al helemaal niet blij. Ze verschijnen hoogstwaarschijnlijk doordat we ‘s zomers meer zweten. In combinatie met de bacteriën op je rug kan dat resulteren in verstopte poriën die helaas weer leiden tot puistjes. Om dit te voorkomen is het het best om na veel te hebben gezweet (je work out of een lange dag werken) direct onder de douche te stappen en goed te scrubben. Zo zorg je ervoor dat je poriën niet verstopt raken. Last van puistjes rond je bikinilijn? Ook dan is scrubben dé oplossing!

2. Verbrand 
Oeps, heb je je niet goed ingesmeerd? Tijd om je huid te helpen herstellen! Een pijnstiller kan helpen tegen de ontsteking en tegen de (hoofd)pijn die je ervan kan krijgen. Om je huid te laten herstellen is smeren met after sun je beste optie. Ga op zoek naar een variant met ingrediënten als pepermunt blaadjes, grapefruit extracten, vitamine C, goji bessen en het oude en vertrouwde aloë vera.

3. Zonneallergie 
Als je wel eens last hebt gehad van een zonneallergie, weet je dat dat geen pretje is! Kleine, jeukende bultjes die zich als één grote rode vlek over je huid verspreiden. Om er van af te komen is het helaas noodzakelijk dat je uit de geïrriteerde gebieden uit de zon houdt, verplaats jezelf dus snel naar de schaduw. Gebruik daarnaast een kalmerende en verkoelende crème om je huid tot rust te laten komen. Als het erg jeukt dan kan je er ook baby poeder opdoen, dit trekt het vocht van je huid weg, waardoor het gevoel minder wordt.

4. Insectenbeten  
Niks vervelenders dan gestoken worden door muggen of wakker worden en ontdekken dat je hostelbed vol zat met bed bugs. Gelukkig zijn er manieren om de jeukende bultjes op je huid te behandelen. Zorg er eerst voor dat je huid helemaal schoon is, daarna kan je de irritatie onderdrukken door de huid te koelen of met een cortisone crème. Nog een extra tip: het eten van knoflook en het slikken van knoflookpillen schijnt muggen ver uit je buurt te houden!

5. Te veel chloor 
Hartstikke leuk, een dip in het zwembad, maar je huid is hier niet zo blij mee als jij. Stel je je huid te lang en vaak bloot aan het chloor, dan verdwijnen de natuurlijke oliën uit je huid. Dit kan je zoveel mogelijk voorkomen door na het zwemmen te douchen om de chemicaliën af te spoelen en je huid vervolgens in te smeren met een hydraterende crème.

  • Song of Style zwembad

(Beeld: www.instagram.com/songofstyle)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties