0

Kylie Jenner lippenDroge lippen zijn een vervelende kwaal die ons iedere keer weer dwars zitten. Niet alleen voelt het gewoon niet fijn, je lippen zijn ook nog eens van de aandachtstrekkers van je gezicht. We hebben dan ook liever niet dat ze er verschrompeld uitzien en de vellen eraf hangen (beetje overdreven, maar je snapt het punt).

Gelukkig bestaat er een oplossing voor de chronische droge lip. Voordat we die prijs geven echter een klein lesje. Misschien heb je je namelijk ook afgevraagd waarom je lippen zo droog zijn? Dit komt doordat er geen olieproducerende kliertjes in je lippen zitten zoals in de rest van je huid. Bovendien kan het likken van je lippen dit alleen nog maar erger maken, waardoor de huid lichtjes gaat ontsteken en nog droger wordt.

Het ergste van allemaal is misschien wel dat er lippenbalsems zijn die precies het tegenovergestelde doen van wat je hoopt/verwacht. Zo zijn balsems met petroleum wijdverspreid, maar deze zorgen er alleen voor dat gehydrateerde lippen niet uitdrogen. Ze veranderen er niks aan als je lippen al droog zijn. Een veelvoorkomende stof in lippenstiften is castorolie, dit zorgt ervoor dat je lippen nog verder uitdrogen! Check dus goed of deze stof niet in je favoriete kleurtje zit!

Wat je dan wel moet doen? Ga opzoek naar een balsem zonder bovengenoemde stoffen en mét voedende stoffen, vitaminen en mineralen. Je zou zelfs een gezichtscrème hiervoor kunnen gebruiken. Heb je hele droge lippen, doe dan een extra dikke laag op voordat je gaat slapen. Als je overdag dan ook nog eens voor een balsem kiest met SPF (om je lippen te beschermen tegen de zon) dan zit je helemaal goed!

  • Kylie Jenner lippen

(Beeld: www.instagram.com/kyliejenner)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties