0 Ben jij naar de kapper geweest en heb je spijt van je kort gewiekte kapsel? Dan voelt het vast als eeuwen voor dat je haar weer op haar oude lengte is. Balen, want zeker in het geval van spijt kan het groeien van je haar niet snel genoeg gaan.

Je kan zelfs zó graag langer haar willen dat je zelfs bepaalde dingen gaat eten om een groeispurt te stimuleren. Daar is niets op tegen, maar heb je al eens nagedacht over de dingen die je juist níet zou moeten eten als je je haar wilt laten groeien? Wij hebben vijf ingrediënten voor je op een rij gezet:

Vette vis

Vette vis, zoals zalm en tonijn, helpt niet bij het laten groeien van je haar. Deze vissoorten bevatten kwik en dat belemmert je haargroei. Veel kwik kan zelfs leiden tot haaruitval!

Verwerkte suiker

Suiker is niet alleen slecht voor je huid, maar dus ook voor je haar. Het eten van je favoriete cupcakes of snoep verhoogt je insuline niveau. Dat leidt op haar beurt dan weer tot een verhoogt niveau van androgeen, een mannelijk hormoon. Dit hormoon zorgt ervoor dat haarzakjes gaan krimpen.

Sapkuren

Wil je net aan een éénweekse sapkuur beginnen? Doe dit dan niet als je je haren wilt laten groeien. Tijdens een sapkuur zijn proteïne verbannen uit je dieet en krijg je vooral veel suikers binnen. Zoals hierboven uitgelegd verhoogt dat je insuline en androgeen. Bovendien zorgt het binnenkrijgen van veel suiker voor verstopping en ook dat is niet goed voor je haar.

Ingrediënten met weinig proteïne

Je haar bestaat uit proteïne, want dat zorgt ervoor dat je haar mooi groeit en langer wordt. Eet je veel brood, pasta of corn flakes? Dan kan het zomaar zijn dat je te weinig proteïne voor gezond haar binnen krijgt.

Vitamine A

Slik jij elke dag braaf je vitamine A pilletjes? Wellicht is dat het heroverwegen waard, want te veel vitamine A kan je olieklieren laten krimpen. Deze kliertjes heb je nodig om je haar goed te laten groeien.

Langer haar

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties