0

beauty musthaves 150Als we aan musthaves denken, dan komt kleding al gauw in onze gedachte maar make-up is minstens zo belangrijk. Ons gezicht en onze huid laten zien hoe we ons voelen; denk maar aan die ‘fijne’ wallen of de donkere kringen onder onze ogen.

Gelukkig hoeft tegenwoordig niemand meer te zien dat je gisteravond een zware nacht hebt gehad, want daar hebben we nu allemaal magische producten voor. Denk aan een likje mascara om onze ogen net wat groter te laten lijken of een puntje getinte moisturizer om een wat gezondere kleur aan te brengen op de bleke dagen.

Er is voor ieder wat wils en het feit dat er musthaves zijn, wil natuurlijk nog niet zeggen dat je helemaal voor de pancake look moet gaan. Het gaat erom dat make-up ons net wat mooier, stralender of gezonder de deur uit laat gaan.

Hieronder de 10 beauty musthaves die iedere vrouw moet hebben.

1. Pincet
Dit is één van de belangrijkste musthaves voor in een vrouwentas. Om nog snel dat ene haartje weg te halen die je niet hebt gezien bij het epileren of het kan een handige hulp zijn bij het aanbrengen van nepwimpers.

2. Getinte moisturizer
Een dagcrème is voor iedere vrouw belangrijk maar er zijn zoveel verschillende producten: waar moet je nou voor kiezen? Je kunt gaan voor een getinte moisturizer, zo sla je twee klappen in één en vaak tonen deze lichter dan echte foundations. Er zijn tegenwoordig ook verschillende BB en CC crèmes dus je hebt keuze genoeg. Ook hierbij is belangrijk; laat je goed adviseren, iedereen heeft een andere huid en er is vast wel een crème die perfect aansluit op de jouwe.

3. Lippenbalsem
De lippen moeten natuurlijk op ieder moment kissable zijn en daar kunnen we ze best wat bij helpen. Een goede lippenbalsem zorgt dat de lippen goed gehydrateerd zijn én maakt de lippen zachter; een échte musthave voor de vrouwen met een man dus.

4. Knalkleur lipstick
Je weet maar nooit wat er kan gebeuren; een onverwachts feestje of een bedrijfsborrel. Zorg dat je een knalkleur lipstick in je tas hebt zitten en je komt altijd fashionable voor de dag. Rood doet het sowieso altijd goed, maar je kunt je ook laten adviseren bij een goede parfumerie of een goed make-up merk welke kleur jou het beste staat.

5. Wimperkruller
Met behulp van een wimperkruller lijken jouw ogen groter en openen. We krullen eerst de wimpers en vervolgens brengen we pas mascara aan. Als je eerst de mascara aanbrengt is de kans namelijk veel groter dat je wimpers kunnen breken en dat willen we natuurlijk niet. Houd bij iedere handeling de kruller ongeveer 3 seconden vast; zo zal er echt een krul in je wimper ontstaan, anders helpt het niet.

6. Mascara
Thank god dat mascara bestaat: het maakt onze wimpers net wat voller waardoor we een mooiere en volumineuzere oogopslag krijgen. Als je investeert in een goede mascara is één laagje vaak al genoeg in plaats van drie lagen van een goedkopere mascara. Let ook op dat je gemiddeld één keer in de drie maanden je mascara vernieuwd; anders kun je infecties krijgen.

7. Eyeliner
De eyeliner is voor de wat spannendere dagen. Je hoeft niet iedere dag een lijntje te zetten, maar het vestigt de aandacht net wat meer op je ogen dan met alleen een laagje mascara. En hoe doe je toch zo’n rechte lijn? Dat is puur oefenen wantvrouwen die elke dag een lijntje zetten kunnen het inmiddels blind. Het oude gezegde gaat hier dus echt op: oefening baart kunst.

8. Blush
Geef jezelf een net wat gezondere kleur dan je normaal hebt. Een klein beetje blush op je jukbeenderen kan bovendien je gezicht meer vorm geven én als je de blush op de juiste plekken aanbrengt, zoals dus je jukbeen, krijg je de gezichtslijnen van een model. Op internet staan honderden voorbeelden hoe je dit het beste kunt aanbrengen.

9. Goede kwasten
Goede kwasten zijn één van de belangrijkste musthaves! Misschien zijn ze nog wel belangrijker dan de foundation of de blush zelf. De kwast zorgt voor de bepaalde dosering op je huid; het mag natuurlijk niet te veel zijn, want de clownesque gezichten willen we vermijden.

10. Clean up producten
Natuurlijk moeten we wél al die fijne spulletjes van ons gezicht afhalen voor onze schoonheidsslaapjes. Er zijn veel verschillende soorten producten, probeer hier wel wat in te investeren. Je kunt beter een wat duurder product gebruiken wat goed voor je huid zorgt, dan dat je een goedkoop product koopt waar je allergische reacties op ontwikkelt. Zorg voor een product wat goed bij jou huid past en laat je in de winkel dan ook goed adviseren.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties