0

150We weten onderhand allemaal wel dat bepaalde voedingsmiddelen slecht zijn en we maar beter kunnen vermijden om witte tanden te behouden. Niet alle etenswaren zijn natuurlijk slecht, want er bestaan talloze manieren om je tanden op een natuurlijke manier te bleken, waardoor jouw glimlach nog breder kan worden.

Wij hebben 8 van deze foods op een rijtje gezet, zodat jij gelijk ermee aan de slag kunt gaan. Baat het niet dan schaadt het niet en veel van deze voedingsproducten zijn ook nog eens lekker en gezond. Bovendien bespaar je ook nog eens, omdat je voor een bleekbehandeling tot in de honderden euro’s moet betalen.

1. Aardbei
Je zou er niet meteen aandenken, maar aardbeien kunnen je tanden witter maken. Het fruit bevat namelijk een bepaald natuurlijk zuur, waardoor verkleuring van de tanden voorkomen wordt. Verse aardbeien kun je bijvoorbeeld lekker aan een salade toevoegen of in je yoghurt of toetje.

2. Zaden en noten
Zaden en noten zitten vol proteïnen en gezonden vetten, maar wist je dat ze het ook goed doen om wittere tanden te krijgen? Eet ze lekker als tussendoortje.

3. Sinaasappel
Sinaasappels bevatten natuurlijke zuren, waardoor je tanden witter kunnen worden. Vers geperste sinaasappelsap zit ook nog eens boordevol vitamine C en is heel goed voor de gezondheid. Eens in de zoveel tijd even een goede dosis sinaasappelsap drinken, is dus erg goed voor je tanden en gezondheid.

4. Uien
Uien zijn nou niet echt de ideale snack om tussendoor eventjes te eten naar binnen te werken. Je krijgt er een slechte adem van, maar het goedje kan je ook helpen om op een natuurlijke manier witte tanden te krijgen.

5. Brocolli
Het schijnt dat broccoli er ook voor kan zorgen dat je wittere tanden krijgen. Eet je broccoli lekker tijdens de lunch of het avondeten. De groente is heel erg gezond en versterkt het immuunsysteem.

6. Water
Door veel water te drinken krijg je een stralende huid en een mooie glimlach, plus je tanden worden er witter van. Rode wijn kan bijvoorbeeld je tanden aantasten en daarom is het belangrijk om tussendoor water te drinken zodat de zuurgraad in je mond op dat moment wordt vermindert. Vermijd het liefst sprankelend water, want dit tast je glazuur weer aan.

7. Wortel en selderij
Selderij en worteltjes zijn super gezond. Volgens een onderzoek helpen selderij en worteltjes de speekselproductie te stimuleren, waardoor je wittere tanden kan krijgen en je tandvlees versterkt wordt.

8. Kokosnootolie 
Vervang eens in de zoveel tijd je tandpasta met kokosnootolie en poets je tanden met het goedje. Met kokosnootolie kun je namelijk gaatjes voorkomen, omdat het alle onnodige bacteriën die zorgen voor tandbederf aanvalt. Ook helpt kokosnootolie tegen een slechte adem.

  • 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties