0

Doutzen Kroes for Victoria's Secret lingerie.Als vrouw wil je natuurlijk het liefst een glad en zacht huidje en alles wat ook maar op een haar lijkt, wordt fanatiek geschoren, gewaxt of gelaserd. Onze benen en okseltjes zijn dan ook – meestal – goed verzorgd, maar het haar ‘down under’ vraagt soms om wat meer aandacht.

Veel vrouwen kiezen er daarom voor om hun bikinilijn te laten waxen in plaats van met een scheermesje in hun hand zich in onmogelijke bochten te wringen om een glad resultaat te boeken. Toch blijft het letterlijk een gevoelig onderwerp als het gaat om een zacht huidje tussen de benen. Tenminste, tot nu toe. Alle vragen over de ins and outs van waxen down under worden namelijk eindelijk beantwoord. Je kan maar beter goed voorbereid zijn toch?

Dankzij de eigenaar van de wax studio Uni K Wax Noemi Grupermager en schoonheidsspecialiste Eva Hendrick is er straks niks meer wat wij niet weten als het op ontharing aankomt. De twee vrouwen delen hun ervaringen en kennis over waxen en dat levert veel goeie tips op.

Wist je bijvoorbeeld dat je je wel kan laten waxen als je ongesteld bent? Het wordt alleen niet echt aangeraden omdat je huid toch wat gevoeliger is tijdens je menstruatie. Wij vinden het überhaupt niet echt een aanrader…

Heb je vaak last van die vervelende ingegroeide haren? Dan is regelmatig je huid exfolieren echt een must en kun je eventueel ook een product gebruiken tegen acne. Dep bijvoorbeeld een beetje benzyl peroxide op het haartje zodat deze makkelijker te verwijderen is. Het is sowieso een goed idee om te exfolieren voordat je een waxbehandeling gepland hebt staan, maar doe dit wel minimaal één dag van te voren anders raakt de huid te geïrriteerd. Na het waxen is juist belangrijk om je huid goed te hydrateren met een moisturizer.

Verder kun je na het waxen beter niet naar de zonnebank of sauna gaan en ook een heet bad of strakke kleding moet je vermijden. Toch last van irritatie? Producten met aloë vera of tea tree olie kunnen de huid helpen om weer een beetje te herstellen.

Zou Doutzen ook even een waxbehandeling hebben geboekt voordat ze een shoot in ondergoed doet?

Zou Doutzen ook even een waxbehandeling hebben geboekt voordat ze deze shoot in ondergoed deed?

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Isabelle Hooiveld)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties