0

150 beautyHet kan soms echt niet makkelijk zijn als de wekker gaat en we ons bedje moeten verlaten, vooral als het ‘s ochtends wat langer donker blijft want dan is je bed toch zo verleidelijk. Mocht je geen ochtendmens zijn dan kun je dat misschien wel worden met een paar gemakkelijke tips.

Met een paar leuke beauty rituelen kun je er gelijk voor zorgen dat je dag meteen goed begint en een goed begin is natuurlijk het halve werk. Niet alleen een goed ontbijtje is een must, maar ook is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

 1. Gebruik een antioxidant serum
Een serum werkt net wat intensiever dan een normale dagcrème door de hoog geconcentreerde voedende ingrediënten. Het kan de huid een flinke boost geven en omdat een serum een lichte emulsie is, kun je het naast je dag- en nachtverzorging gebruiken. Een vitamine C of E serum helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen die het huidverouderingsproces versnellen: denk bijvoorbeeld aan zonnestralen of uitlaatgassen. Nadat je het gezicht grondig gereinigd hebt, kun je het serum aanbrengen en vervolgens je dag-of nachtcrème.

2. Eet eiwitten
Ruil je stuk brood in voor wat fruit of Griekse yoghurt met honing. Uit een recente studie is namelijk gebleken dat jij je hierdoor langer vol voelt, waardoor je niet allerlei snacks uit de kast gaat pakken om de hele dag door te gaan kanen.

3. Drink veel water
Drink in de ochtend zoveel mogelijk water zodat je lichaam alle gifstoffen af kan voeren. Mensen in Japan zijn het bijvoorbeeld gewend om meteen water te drinken nadat ze zijn opgestaan omdat ze ook heel goed de voordelen ervan kennen. Heel veel onderzoeken hebben namelijk uitgewezen dat je door veel water te drinken verschillende ziekten kan behandelen zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, nierproblemen en astma. Mocht je nergens last van hebben, dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker veel water drinken omdat het niet alleen goed is voor je huid maar ook dus omdat je dan alle afvalstoffen weet af te voeren.

4. Kies een geurtje met citrus
Een citrus parfum of bodylotion kan je helpen om een goede jumpstart te maken in de ochtend. Studies hebben namelijk aangetoond dat door deze geur stress wordt vermindert en het helpt om je immuunsysteem te verbeteren.

5. Spray je gezicht met koud water
Zet een sprayflesje met water of rozenwater in de koelkast en je kunt lekker je gezicht met besproeien. De koele mist zal er voor zorgen dat je lekker uit je ochtendroes komt.

6. Caffeïne nodig?
Mocht je cafeïne nodig hebben, dan kun je ‘s ochtends het beste groene thee drinken. Groene thee is namelijk de beste manier omdat het goedje binnen te krijgen omdat het ook antioxidanten zoals flavonoïden bevat. Onderzoek heeft aangetoond dat flavonoïden het huidverouderingsproces van cellen kan vertragen. Kun je toch écht niet zonder je kopje koffie in de ochtend? Dan kun je natuurlijk ook gewoon koffie drinken, want dit bevat namelijk ook antioxidanten en daarnaast is het bewezen dat het je stofwisseling kan versnellen.

  • c44623dfb6af505d6a4b199c91c6c4d0

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties