0

cara 150Toegegeven, iedereen heeft wel eens last van die gevreesde hangover. De avond ervoor hebben we iets te diep in het glaasje gekeken en dat is de volgende dag goed te zien.Wallen, kringen en roodheid zijn hierbij veelvoorkomende problemen.

Na zo’n iets te wilde party avond wil je natuurlijk wel fatsoenlijk voor de dag komen en daarom hebben wij de zes ultieme tips voor je verzameld om je ‘hangover huid’ goed te verzorgen.

1. Water
Iedereen heeft waarschijnlijk al duizend keer gehoord dat water goed voor je is, maar het is dan ook écht waar. Vooral bij een kater doet water wonderen. Door het drinken van alcohol droogt je lichaam en huid uit. Drink dus zoveel mogelijk water; tijdens het feest, voor het slapen, in de ochtend en door de dag heen.

2. Verkoelende oogcrème
Dep zachtjes een verkoelende oogcrème van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek om de huid rondom je ogen te voeden. Tip: leg de oogcrème van tevoren in de koelkast voor een fris en wakker gevoel.

3. Laat je poriën ademen
Een stoombad of douche doet wonderen voor de huid. Niet alleen voelt je huid hierna heerlijk schoon, ook lijkt het alsof alle alcohol uit het lichaam is ‘gestoomd’.

4. Dagcrème met een kleurtje
Last van een bleke huid en rode vlekken na een nachtje doorhalen? Kies dan voor een verzorgende dagcrème met een lichte teint waarmee je dit alles lekker kunt camoufleren. Een beetje rouche op de wangen en je hebt weer een gezonde glow!

5. Make-up
Heb je aan die getinte dagcrème toch niet genoeg en wil je iets meer camouflage? Breng dan een concealer aan op de volgende plekken: wallen, ooghoeken, onder de wenkbrauw, boven het hoogste puntje van de wenkbrauwen en op rode vlekjes op je voorhoofd en wangen. Hierna maak je je huid egaal met een foundation of BB crème in de juiste kleur. Eindig met een matte transparante bronzer om de laatste oneffenheden te camoufleren. Je ogen geef je een meer wakkere look door op alleen de bovenste wimpers mascara aan te brengen.

6. Schoonheidsslaapje
De aller relaxte manier om over die kater heen te komen is om gewoon lekker te gaan slapen. Kruip nog even voor een paar uurtjes je bed in en draai je nog eens lekker om. Je lichaam herstelt tijdens het slapen en die rust kan je goed gebruiken na een nacht doorhalen.

  • cara 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties