0

Waarschijnlijk heb je echt van alles geprobeerd om je wimpers in een geweldige shape te krijgen. Van de duurste tot goedkoopste mascara’s tot de ‘beste’ wondercrèmes. Je bent er vast al achter gekomen dat het niet zo simpel is.

Wij hebben daarom speciaal voor jou 6 handige tips
samengesteld die misschien wel hét verschil uitmaken. Onderzoek heeft aangetoond dat je door een prachtige gezonde bos wimpers er jonger en hotter uit gaat zien. Des te meer reden om even naar deze tips te kijken.

1. Voordat je mascara aanbrengt is het belangrijk dat je wimpers schoon zijn

Zorg ervoor dat je je gezicht goed gereinigd hebt en je wimpers droog zijn. Het is namelijk belangrijk dat er geen mascara resten van de avond ervoor aan je wimpers plakken omdat je er wel zeker van wilt zijn dat alle wimpers goed ‘meegepakt’ worden door het mascara borsteltje.

2. Gebruik een wimperkruller

Binnen één gemakkelijke handeling zien je wimpers er langer uit en creëer je een open blik omdat je ogen nu nóg beter uitkomen. Gebruik de wimperkruller aan het begin van de haaraanzet en werk dan naar boven door middel van een lichte knijpbeweging. Bij elke knijpbeweging houd je de wimperkruller voor een paar seconden op zijn plek. Geen wimperkruller in huis? Wees dan niet getreurd want met een lepel kun je precies het zelfde doen.

3. Gebruik een prime voor meer dikte

Hiervoor heb je een schoon mascara borsteltje nodig. Doop het mascara borsteltje in make-up poeder (of in babypoeder, dat is lekker natuurlijk en zacht). Gebruik voor het beste resultaat een doorzichtige prime. Deze methode zorgt ervoor dat de wimpers uit elkaar worden geduwd en veel dikker lijken.

4. Less is more

Twee mascara lagen is al voldoende, maar drie of vier wordt te veel. Wimpers kunnen snel gaan klonteren, waardoor ze gaan lijken op een spinnendraad.

5. Wees lief voor je wimpers

Wees voorzichtig met je wimpers bij het reinigen en het opbrengen van mascara. je kunt ze namelijk zo breken. Wees niet bang want je wimpers kunnen echt wel wat hebben, maar na een tijdje wordt de kans dat je wimpers breken groter. Je wimpers groeien niet gemakkelijk terug. Dit komt omdat de haarcyclus anders loopt dan het hoofdhaar. Het groeiproces gaat veel langzamer. Om je wimpers te reinigen kun je het beste een padje met reinigingsmiddel voor 30 seconden zachtjes tegen je wimpers aandrukken.

6. Conditioners voor de natuurlijke look

Conditioners zorgen er niet voor dat je wimpers in een dag en nacht een prachtige transformatie zullen ondergaan, maar het is een handig middeltje als je liever voor de natuurlijke look wilt gaan.

  • clean skin
  • curler
  • poeder

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties