0

Beauty blunders die je onnodig ouder doen lijkenMake-up kan veel betekenen voor je uitstraling. Het werkt wallen weg en geeft een grauwe huid zijn gezonde kleurtje terug. Maar soms kan make-up ook averechts werken. Wij vonden zes beauty blunders die je ouder doen lijken.

Te veel foundation
Een goede foundation onmisbaar maar wees zuinig, je wilt immers geen pancake effect veroorzaken! Te veel foundation gaat in de loop van de dag in de lijntjes van je gezicht zitten. Hierdoor worden rimpels meer geaccentueerd. Gebruik foundation dus met mate en kies voor een olie vrije variant.

Mascara op de onderste wimpers
Door mascara aan te brengen op de onderste wimpers krijg je hangende ogen en worden de donkere kringen onder je ogen geaccentueerd, wat je vermoeid doet ogen.

Grauwe tint
Rozige wangetjes staan synoniem voor jeugdigheid. Hoe ouder je wordt, hoe meer het pigment uit je gezicht trekt, waardoor je die jeugdige glow verliest. Een beetje blush op de appeltjes van je wangen, geeft je een frisse jonge look.

Te donkere lipliner
Een mooie lippenstift kan je look maken, maar veel vrouwen kiezen voor een te donker lippotlood. Hierdoor lijken de lippen smaller en een smal mondje geeft je een harde en oude blik.

Cleopatra ogen
We all love smokey eyes! Maar zwarte eyeliner rondom je ogen, maakt je blik streng en kan je onnodig oud doen laten overkomen. Beter is het om een bruine eyeliner te gebruiken en je oogschaduw rustig te houden, zodat je die open uitstraling behoud.

Lipstick direct vanuit de huls aanbrengen.
Wanneer je lipstick direct vanaf de huls aanbrengt, komt er te veel mee. Als deze overbodig lipstick warm wordt, kruipt het in de lijntjes van de huid rond je mond en maakt rimpeltjes zo meer zichtbaar. Beter is om lippenstift met een kwastje aan te brengen.

Leighton Meester

Leighton Meesters paarse smokey eye en knallende rode lippen doen haar én ouder lijken én op the joker.

Rihanna dark lipliner

Rihanna met een te donkere lip liner

Emma Watson

Emma Watson met een te donkere oog smokey eye

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Rosalyn de Lange)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties