0

bar 150Iedereen wil graag gezegend zijn met een flawless en porseleinen huidje. Om dit krijgen is gezonde voeding en een gezonde levensstijl een must.

Als je de juiste voeding eet en ongezonde voeding vermijdt kun je op een hele eenvoudige manier een gezonde huid krijgen en veel geld besparen op dure cosmetica en huidproducten. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij de 5 ultieme voedingstips voor jullie geselecteerd waarmee die perfecte huid niet ver weg meer is.

1. Eet Omega-3 rijke voeding
De onverzadigde vetzuren in Omega-3 rijke voeding zijn essentieel voor een goede huidverzorging. Ze zorgen er onder andere voor dat droogheid en ontstekingen minder vaak zullen voorkomen. Ook zorgt Omega-3 ervoor dat de bloedsomloop verbeterd zal worden. De circulatie van het bloed is essentieel voor een gezonde huid. Een van de meest gezonde en pure alternatieve bronnen van Omega-3 is Krill Oil, maar ook rauwe en pure plantaardige vetten en oliën zoals kokosnootolie, walnoten en lijnzaad dragen bij aan een gezonde huid.

2. Rauwe groente en juicing
Het eten van groente is heel erg belangrijk voor een gezonde en mooie huid. Groentes zitten vol water en belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen en polyfenolen. Ook helpt groene bij een optimale werking van het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam. Een makkelijke manier om te zorgen dat je elke dag voldoende verse groente binnenkrijgt, is door middel van juicen.

3. Antioxidantrijke voeding
Blauwe bessen staan erom bekend dat ze zeer rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen. De plantaardige antioxidanten in blauwe bessen beschermen de huidcellen tegen schade en aantasting, waardoor de huid langer jong blijft. Ook groene thee, wortels en spinazie zitten vol antioxidanten.

4. Water
Je lichaam heeft de hele dag door water nodig, zodat je organen, weefsels, cellen en dus ook je huid altijd voldoende gehydrateerd zijn. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen bovendien efficiënt worden afgevoerd. Dit gaat zowel via transpireren van de huid als via de urine. Drink dagelijks minimaal zo’n twee liter puur en schoon water, bij voorkeur natuurlijk bronwater.

5. Eet amandelen
Het hoge vitamine E gehalte in amandelen zorgt voor elasticiteit van je huid en de antioxidanten in vitamine E helpen schadelijke invloeden van buitenaf (zon, milieuvervuiling) tegen te gaan. Ook zitten er veel vezels in amandelen, wat helpt bij het vervoer van afvalstoffen uit je lichaam met als gevolg een mooie huid. Neem dagelijks een klein handje amandelen (6 a 7 stuks).

  • bar 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties