0

TanWe worden steeds vaker met onze neus op de gevaren gedrukt van zonnen. Niet alleen de ‘echte’ zon is schadelijk voor onze huid, maar ook een bezoekje aan de zonnebank is ab-so-luut niet veilig. Heb jij je door al deze berichten al gewaagd aan de zelfbruiner?

Zo ja, dan weet je wat een gigantische kliederboel het kan worden en hoe bijzonder het moeilijk is om jezelf een egaal kleurtje te geven. Zo niet, dan heeft het vooruitzicht op een oranje gevlekte huid je wellicht tegen gehouden. Gelukkig hebben wij een paar hele handige tips, waardoor je je hier nooit meer zorgen over hoeft te maken. Deze trucjes maken zelfbruiner easy breezy voor gevorderden én beginners.

1. Oeps, vlekken…
Is het mis gegaan met je selftan en moet je een ‘foutje’ wegwerken? Grijp dan niet opnieuw naar je zelfbruiner voor een extra laagje, maar ren naar de koelkast. Mix een scheut melk met een klein beetje citroensoep en laat dit als maskertje intrekken op bijvoorbeeld je gezicht of handen. Na vijftien minuten zullen de strepen zelfbruiner als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

2. Aah, puistjes!
Het gebruiken van zelfbruiner op een gevoelige huid, zoals die van je gezicht, kan ervoor zorgen dat je last krijgt van pukkeltjes. Dit komt doordat het smeersel in je poriën kruipt, waar je huid weer op reageert. Pukkeltjes zijn natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten en gelukkig hebben wij dan ook een trucje om dit te voorkomen. Wrijf voordat je je gezicht gaat bruinen over je huid met een ijsklontje. Dit sluit de poriën, waardoor de zelfbruiner daar vervolgens niet in kan ‘kruipen’.

3. Knijp in je handjes 
Breng je je zelfbruiner aan met een handschoen? Knijp dan voordat je de zelfbruiner gaat verspreiden in je handen, zo verspreidt de mousse/crème zich over de handschoen, dunt hij een beetje uit en is het effect natuurlijker.

4. Terugtrekkende haarlijn
Als er één ding is dat je neppe kleurtje kan verraden is het wel je haarlijn. Vaak vlekt zelfbruiner daar of is er ineens een duidelijk afscheiding zichtbaar. Dit voorkom je door met een watje zelfbruiner aan te brengen tot een beetje in je haarlijn. De overgang zal hierdoor geleidelijker en dus minder nep worden.

5. Werk met laagjes 
Is je tan na één laagje niet donker genoeg? Wacht dan zo een 40-45 minuten tot je een tweede laag aanbrengt. Na drie laagjes laat je de zelfbruiner nog een paar uur intrekken, waarna je het overschot eraf doucht. Door deze methode schijnt je kleurtje heel natuurlijk over te komen!

  • Tan

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties