0

Louise roeEen paar pearly whites is één van de beste accessoires die je kan hebben. Een setje glazend witte tanden in je mond is ten eerste natuurlijke een goed vistekaartje en daarnaast straal je er direct door. Bleeksalons voor tanden schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en wij hebben al regelmatig een bezoekje overwogen…

Gelukkig bestaan er ook minder enge, ingrijpende, dure én wel natuurlijke manieren om je tanden een paar tintjes lichter te krijgen. Voor deze tips heb je bijna alles al in huis, je moet er alleen even handig mee omgaan. Als je dit een tijdje volhoudt, krijg je gegarandeerd wittere tanden. Als je echt goed de resultaten wilt kunnen bekijken en beoordelen, moet je wel even een before foto maken

1. Bakpoeder
Bakpoeder (baking soda) is een natuurlijke tandenbleker. Je vindt het goedje dan ook in veel tandpasta’s. Je kan je tanden witter maken door het poeder te mixen met water en dit met je tandborstel op je tanden aanbrengen. Ook kan je wat extra bakpoeder door je tandpasta mixen. Langzaam zullen je tanden hierdoor bleken.

2. Eet aardbeien 
Aardbeien, ware snoepjes in de zomer, zijn de go to voor wittere tanden. Een bepaald zuur in de aardbeien werkt namelijk blekend. Je moet een aardbeienprutje alleen niet te lang erop laten zitten, dan beschadig je je tanden.

3. Zout water 
Spoelen met zout water is een twee-in-één truc voor je tanden. Niet alleen maakt de oplossing je tanden witter, het heeft ook gezonder tandvlees tot gevolg.

4. Eet wittere voedingsmiddelen 
Wittere tanden krijg je ook door wittere voedingsmiddelen. Als je rijst, kip en bloemkool eet, dan vermijd je voedsel met veel pigment als wortelen en bieten (die je tanden vlekken).

5. Drink water na je wijn 
Een grote aanslag op je tanden is wijn, vooral rode wijn, evenals koffie en balsamico azijn. Drink nadat je deze drie dingen tot je hebt genomen een glas water om het vlek effect op je tanden zo klein mogelijk te houden.

6. Poets elektronisch 
Elektronische tandenborstels kunnen tot 70% meer van de aanslag en plaque op je tanden verwijderen. Poets dus elektronisch en laat je tanden stralen.

7. Eet kaas 
Kaas is door zijn harde oppervlak heel geschikt om je tanden mee ‘schoon te maken’. Daarnaast bevat kaas ook calcium, wat je tanden versterkt.

8. Oil pulling 
Van deze grote hype hebben jullie vast al eens gehoord, oil pulling. Door (idealiter) 15 minuten een grote lepel kokosolie door je mond te ‘spoelen’ haal je alle bacteriën weg en voorkom je de vorming van plaque en vlekken.

9. Drink veel melk 
De calcium in melk helpt je tanden te verstevigen en maakt ze gladder, zodat ze nog meer kunnen stralen.

10. Snack met popcorn 
Etensmiddelen met ruwe randjes, zoals popcorn, werken als ‘schoonmaakmiddel’ voor je tanden en halen alle bacteriën van je tanden af.

11. Kauwgum 
Kauwgom is wederom zoiets dat je tanden schoon kan maken. Daarnaast stimuleert het kauwen hierop de aanmaak van speeksel, wat zuren in je mond kan neutraliseren en dus voor een vriendelijker mond milieu zorgt. Kies kauwgom zonder suiker en met whitening effect, dan zit je helemaal goed!

12. Flossen 
Flossen is duidelijk het ondergeschoven kindje wat betreft mondverzorging, maar zeker als je niet elektrisch poetst kan je dit een stuk wittere tanden opleveren. Met het flosdraad verwijder je namelijk anders moeilijk te bereiken plaque.

13. Let op je borsteltechniek
Hoe je je tandenpoetst is ongeveer net zo belangrijk als dat je het überhaupt doet. Bang dat jij niet het meeste uit je poetsbeurt haalt? Vraag dan een lesje aan bij je tandarts!

14. Zoenen 
Bij zoenen maak je, net als bij kauwgom kauwen, extra speeksel aan. Geef je lief dus een flinke zoen als hij thuiskomt onder het mom van ‘goed voor onze tanden’.

15. Drink met een rietje 
Kan je niet van wijn, koffie, thee en verse citroenlimonade afblijven? Zorg dan dat je altijd een rietje opzak hebt. Als je door het rietje drinkt voorkom je dat je tanden in aanraking komen met deze ‘bevuilende’ vloeistoffen.

16. Vergeet je tong niet schoon te maken 
Wat nog vaker vergeten wordt dan flossen is je tong schoonmaken. Na het tandenpoetsen met een borstel over je tong heen gaan kan het aantal bacteriën in je mond flink verminderen.

17. Gebruik vaseline 
Door vaseline op je tanden te smeren als je veel lippenstift draagt, kan je voorkomen dat het op je tanden komt. Dit is niet alleen belangrijk om ongemakkelijke momenten te voorkomen, maar de lippenstift kan er ook voor zorgen dat je gelere tanden krijgt.

18. Stop met take away food 
Take away maaltijden zitten vaak vol met heftig gekleurde kruiden als kurkuma of onnatuurlijke kleurstoffen. Beide zijn niet bevordelijk voor een witte glimlach, omdat ze aan je tandoppervlak gaan hechten.

19. Appels 
Appels worden wel de natuurlijke tandenborstel genoemd. Terwijl je deze stevige vrucht eet worden je tanden gereinigd en ook je tandvlees wordt in shape gehouden.

20. Rode lippenstift 
Werkt het allemaal niet en heb je NU een wittere glimlach nodig? Grijp dan naar rode lippenstift. Dit zorgt er altijd voor dat je tanden tinten witter lijken!

  • 10895388_706223039498664_319101897_n

(Beeld: www.instagram.com/louiseroe)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties