0

VaselineVaseline is wat ons betreft echt een ondergeschoven kindje in de wereld van schoonheid. Het is werkelijk waar handig voor álles en verdient dan ook een prominenter plekje in jouw beautyroutine.

Weet jij niet zo goed waar je deze alleskunner voor moet gebruiken? Geen zorgen, wij wel en we hebben onze twintig favoriete uses voor vaseline op een rijtje gezet. Van je wimpers tot je nagels, alles zal mooier of makkelijker worden door deze trucjes!

1. Mascara 
Heb je geen mascara omhanden, maar heb je wel vaseline bij je? Dan is je probleem opgelost. Van vaseline krijgen je wimpers namelijk volume en glans. Het goedje werkt ook nog eens verzorgend, een echte win-win dus.

2. Voeten
Zitten je hielen vol met kloven? Dan biedt vaseline ook uitkomst. Smeer een flinke laag over alle eeltige plekken, doe een paar dikke sokken aan en kijk een paar afleveringen van je favoriete serie. Hierna heb je de poezeligste voetjes ooit!

3. Zelfbruiner 
Als fanatieke zelfbruiner is het goed om te weten dat vaseline je kan helpen. Smeer een beetje op droge plekken waar je niet wilt dat zelfbruiner gaat vlekken.

4. Gloed 
Vaseline geeft je een instant gloed, als je het als een soort highlighter gebruikt op je jukbeenderen en andere plekken die je wilt oplichten.

5. Littekens 
Littekens kan je zo onopvallend mogelijk maken, door er direct een laagje vaseline op te smeren.

6. Haar verven 
Als jij je haren thuis verft, dan weet je wel dat het héél lelijk kan worden rondom je haarlijn. Smeer een dun laagje op die grens, dan kan de verf niet pakken op je huid.

7. Nagelriemen
Ook je nagelriemen hebben baat bij een regelmatige behandeling met een likje vaseline.

8. Schurende bovenbenen 
In de zomer zijn schurende bovenbenen een terugkerend probleem. Met een heel dun laagje vaseline kan je deze vervelende plekken voorkomen.

9. Droge huid 
Als je een héle droge huid hebt, dan is vaseline een perfecte manier om eens goed te hydrateren. Of het nou om je ellebogen, gezicht of knieën gaat, dat maakt niet uit!

10. Lippenbalsem 
Ook bij droge lippen is vaseline echt een uitkomst, je kan het gewoon gebruiken als een lippenbalsem.

11. Lichaamsglitter 
Hou je wel van een glittertje op je lichaam als je de deur uitgaat, maar wil je niet als een discobal de club in? Meng dan een beetje van je glitter met vaseline, om het als het ware te ‘verdunnen’.

12. Lipstick 
Maak van je gebroken oogschaduw weer een prachtige kleur door het poeder te mengen met wat vaseline. Dit trucje werkt overigens ook bij uitgedroogde lippenstiften.

13. Gel 
Vaseline werkt ook prima als een soort gel. Je temt er makkelijk opstandig haren mee, die uit je paardenstaart ontsnappen.

14. Nagellak potjes 
Heb je een nagellakje dat met alle wil in de wereld niet open gaat? Smeer dan een beetje vaseline langs het randje van de dop en probeer het nog een keer, voilá.

15. Gespleten haarpunten 
Gespleten haarpunten verberg je door er een klein beetje vaseline op te smeren. Hierna lijken je lokken lang, glanzend en héél gezond.

16. Wenkbrauwen 
Weerbarstige wenkbrauwen hou je in model met een klein beetje vaseline.

17. Oogschaduw 
Heb je een matte oogschaduw, maar had je gewild dat hij glom? Meng ‘m dan met een beetje vaseline, glossy finish gegarandeerd!

18. Make up remover 
Hardnekkige make up kan je ook verwijderen met wat vaseline op een watje, het is een instant remover.

19. Parfum 
Breng een beetje vaseline aan op de plekken waar je normaliter je parfum spuit. Laat even zitten en doe nu je luchtje op. Door de petroleum jelly blijft de geur langer hangen.

20. Manicure 
Smeer een beetje vaseline op je nagelriemen, daardoor kan de lak niet pakken aan je huid en worden je manicures een stuk makkelijker!

  • Vaseline

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties