0

Blake Lively 150Laten we eerlijk zijn…ons haar is een van onze meest waardevolle accessoires. Het kan je uiterlijk en gezicht compleet veranderen en het is dan ook belangrijk om het in een goede conditie te houden.

Natuurlijk kan het niet altijd perfect zitten en hebben we allemaal wel eens last van die gevreesde bad hairday. Dan is het weer te dun, dan zijn de punten weer gespleten of wil het maar niet in het gewenste model zitten zoals we graag zouden willen.

Daarom hebben wij de 18 ultieme tips voor jullie geselecteerd waarmee je die perfecte hairdo met gemak kunt creëren.

1. Gebruik alleen conditioner in je haarpunten, dus níet op je haargrens.

2. Spray je haarknipjes voor gebruik in met droogshampoo of haarlak voor een betere grip.

3. Slaap op een zijden of satijnen kussensloop. Dit zorgt ervoor dat je haarpunten minder snel splijten en je haar minder vocht verliest, wat met een katoenen kussen wel gebeurd.

4. Elke keer wanneer je je haar gaat wassen, masseer dan je hoofdhuid 1 minuut lang om je haargroei te stimuleren en de kracht van je haarwortels te verbeteren

5. Kam je natte haren na het wassen met een grove kam om schade te voorkomen

6. Wil je een mega lange paardenstaart? Scheid je haar dan in twee delen; de onderkant bind je in een lage staart en het overgebleven haar op je hoofd bind je in een hoge staart. Het haar van de hoge staart valt zo over de lage staart heen en voila: het lijkt nu net alsof je een superlange paardenstaart hebt

7. Vervang je normale schuifspeldjes voor schuifspeldjes met een krul erin. Die hoge knot blijft zo veel langer en beter zitten dan normaal!

8. Koop een doorzichtig spuitflesje, doe er wat water in en je hebt een super handig spuitflesje om elke dag mee te nemen en een snelle touch-up aan je haar te geven

9. Wil je een volle en hoge paardenstaart creëren, maar heb je niet zulk vol haar? Plaats dan gewoon een haarclipje tussen je paardenstaart en het ziet er meteen voller uit! Je hoeft er niet bang voor te zijn dat het haarclipje zichtbaar is, want het haar valt er gewoon overheen

10. Borstel je haar eens goed door voordat je de douche inspringt om het te wassen. Dit voorkomt klitten en zorgt ervoor dat je tijdens de wasbeurt niet zoveel haar verliest als normaal

11. Je kent vast wel de haarschuifjes met die golvende bovenkant en gladde onderkant. Heel erg handig om je haar mee op te steken of een leuke knot te maken. Voor de beste grip kun je dit haarschuifje het beste met de golvende kant naar beneden inbrengen, zodat het het beste blijft zitten.

12. Dames met stijl haar willen op zijn tijd ook wel eens een krul in hun haar. Vergeet de krultang want wij hebben een veel handigere manier gevonden! Bind een haarband om je voorhoofd en stop je haren er via de zijkant in. Ga nu een nachtje slapen en je zult versteld staan van de weelderige krullen die je de volgende ochtend hebt als je de haarband weer afdoet.

13. Voor de geblondeerde dames onder ons: wil je die donkere uitgroei zo lang mogelijk verbergen, maar heb je even geen tijd of geld om naar de kapper te gaan? Maak dan een rommelige scheiding zodat die uitgroei zo min mogelijk zichtbaar is.

14. Spray een oude tandenborstel, die je niet meer gebruikt, in met haarspray en ga ermee over de kleine haartjes die niet willen blijven zitten. Zo spray je niet per ongeluk op delen waarvan je ze helemaal niet met haarlak in wilde spuiten.

15. Om de volledige voordelen van je haar producten te krijgen, laat je het goed lang intrekken. Laat producten als crèmespoeling en haarmaskers dus gewoon lekker 10 minuten intrekken. Beter te lang dan te kort zullen we maar zeggen!

16. Draai je haar in een spiraal tijdens het drogen om mooie beachy waves te creëren

17. Stijl of krul je haar nooit met een hete tang als het nog nat is. De hitte van de stijl- of krultang op nat haar creëert zeer hete stoom en veroorzaakt langzame maar blijvende schade.

18. Maak het volgende DIY haarmasker met eenvoudige ingrediënten die ervoor zorgen dat je haarpunten gezond blijven en niet zo snel splijten. Meng een eierdooier met 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing. Smeer dit één uur voordat je je haren gaat wassen in je haarpunten en was het er daarna uit.

  • Blake Lively 500

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties