0

baking make-upAllemaal waren we in de ban van Kim Kardashians make-up geheim: contouring. De filmpjes over hoe je deze techniek moet toepassen schoten als paddenstoelen uit de grond en maakten dat iedereen kon contouren. Maar een trend gaat voorbij en contouren is over, evenals de opvolger van deze techniek: strobing.

Wat we nu dan moeten doen met onze foundation voor een perfect gladde en gehighlighte look? Iets dat je niet zou verwachten, namelijk ‘baking’ en ‘cooking’. Deze techniek is trending en gelukkig zijn er beautybloggers genoeg die ons laten zien hoe het moet. Basically zorg je met baking voor een goede en strakke basis van je make-up. Deze techniek zou de foundation ‘dieper’ in je huid ‘zetten’ en zo zorgen voor een langere perfecte look.

Dit krijg je voor elkaar door na je basislaag foundation een belachelijk dikke laag met highlight poeder onder je ogen aan te brengen. Je kan dit ook doen op andere plekken die je wilt uitlichten zoals net boven je kaaklijn, je voorhoofd, je kin en op je neusbrug. Dit kan met een sponsje of een kwast worden gedaan, wat jij fijn vindt. Deze te dikke laag poeder laat je minstens 5 minuten, maar het liefst 10 tot 30 minuten zitten. Als de tijd is verstreken veeg je het overschot aan poeder er voorzichtig met een borsteltje af.

Er hoort wel een waarschuwing bij deze techniek. Hij wordt vooral gebruikt bij drag artiesten, in theaters en tijdens fotoshoots. Omgevingen waar er camera’s op je gericht zijn en je onder hete podium lichten staat terwijl je moet optreden. Op foto’s doet deze look het ook goed, maar in het dagelijkse leven kan de look hard en over the top overkomen. Wil je het toch proberen? Laat het poeder dan niet te lang zitten en kies een licht poeder uit. Dit verzacht het alweer een beetje.

Ben je benieuwd hoe het eruitziet om deze look te creëren, bekijk dan de vlog van beauty blogger Heidi Hamoud hieronder.

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties