0

150We hebben allemaal welleens last van puistjes én dat komt dan vaak op de meest ongunstige tijden ooit. Heb jij bijvoorbeeld een date en breekt er een lichtelijke paniek bij je los? Wees dan niet getreurd, want wij hebben een paar handige maniertjes voor je op een rijtje gezet waar je wat mee kan.

Er zijn namelijk genoeg beautyproducten verkrijgbaar, waarmee jouw puistjes in een flits kunnen verdwijnen. Dit klinkt natuurlijk hartstikke ideaal, maar in de werkelijkheid werkt het dan toch wel anders. Mocht je iets meer tijd hebben om natuurlijke middeltjes uit te proberen, dan kan dat natuurlijk wel zijn vruchten afwerpen, want baat het niet dan schaadt het niet.

1. Tomaten
Tomaten hebben een antiseptische werking, die puistjes kunnen uitdrogen. Peel een kleine tomaat en stamp het fijn. Gebruik de pulp om over de probleemzones te smeren, voordat je naar bed gaat. Als je de volgende dag opstaat dan was je natuurlijk je gezicht weer schoon met warm water.

2. Citroen
Was eerst je huid met warm water en vervolgens knijp je een citroen uit in een kom. Voeg een korreltje zout eraan toe en mix het goedje. Gebruik vervolgens het mixje om over je puistjes uit te smeren. Laat het voor twintig minuten op je gezicht drogen en was het vervolgens eraf met warm water. In citroen zitten trouwens ook anti-oxidanten die je huid kunnen herstellen en beschermen. Daarnaast zorgt de citroen er ook voor dat de poriën samentrekken: het werkt dus als een soort tonic.

3. Yoghurt
Mix drie theelepels met yoghurt met twee theelepels havermout. Voeg daar wat olijfolie bij toe en een citroen en mix vervolgens het brouwseltje. Yoghurt laat de huid mooi stralen, omdat op een natuurlijke wijze de dode huidcellen van de huid worden gescrubt.

4. Honing
Honing is ook een natuurlijk middeltje om van je blackheads (mee-eters) of te komen. Honing is een natuurlijk antibioticum en helpt vuil uit de poriën te trekken. Smeer honing op de probleemzones en haal het er na 15 minuten weer vanaf.

  • 1e014bc2d3bc5af87c9f0991952c5bbf

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties