0

150Een bad hair day kennen we allemaal wel én helaas moeten we in de wintertijd leren omgaan met statische haren. De één staat vroeger op om haar haren volledig te stylen en de ander trekt gewoon een fashionable beanie over haar hoofd.

Als je tijdens een barre winterdag de deur uitgaat, dan kan het al snel gebeuren dat er niets meer over is van je perfect gestylde haren. Statisch haar is erg vervelend, maar met de juist tips en trucjes is statisch haar verleden tijd. Wij hebben voor jou een aantal van deze handige tips op een rijtje gezet, waar jij de winter wel mee kan doorkomen.

1. Een droogdoekje is je redder in nood
Misschien heeft je moeder nog wel droogdoekjes in huis liggen, want deze zijn namelijk ideaal om je kleding antistatisch te maken. Je moeder gooide het bij de was, maar jij kunt deze doekjes gewoon in je tas meenemen en het gebruiken wanneer je maar wilt. Spray je favoriete haarproduct op het doekje en leg het over je borstel heen. Op deze manier kun je gemakkelijk je haar antistatisch borstelen.

2. Een lepel doet wonderen
Om statisch haar tegen te gaan kun je ook de achterkant van een lepel gebruiken, want dit absorbeert namelijk de statische lading. Ook kun je wat veiligheidsspelden in je rok zoomen of verwerken.

 3. Haarcrème 
Een dikke haarcrème kan ook helpen om statisch haar te voorkomen. Niet alleen je haar gaat er lekker van ruiken, maar dit help natuurlijk ook bij de styling van je haar.

4. Verzorg je haar goed
Laat plastic borstels even liggen, want dit zorgt er voor dat je haar alleen maar statischer wordt. Borstels met natuurlijk haar of metalen borstels zijn in dit geval beter voor je haar. Daarnaast is het in de wintertijd goed om dagelijks een milde conditioner voor je punten te gebruiken tegen uitdroging.

5. Water
Spray water op je statische haren en gebruik je vingers om je door je haar te kammen. Daarnaast kun je natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan de drogisterij. Er zijn namelijk genoeg antistatische haarproducten op de markt, waardoor je haar getemd wordt. Je kan dit product sprayen op je borstel, zodat je gemakkelijk het product door je haar kamt.

  • 61d47c807d1d674ad58c3156f7a0058f
  • droogdoekje
    Een droogdoekje is je redder in nood

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties