0

150‘Skin icing’ lijkt helemaal hot en happening te zijn in beautyland en daar wil jij natuurlijk nu alles over weten. Er zijn al talloze ochtend of avond rituelen, en jij hebt vast ook wel één paar, maar als je nog niet bekend bent met dit fenomeen kun je beter even meekijken.

Het schijnt namelijk dat je huid er écht de vruchten van kan afwerpen. Het ritueeltje voor je huid kan dan wel koud zijn, maar misschien wordt dit binnenkort wel je favoriete behandeling voor je gezicht. Wij hebben een paar voordelen van skin icing voor je op een rijtje gezet. Haal de ijsklontjes maar alvast uit de koelkast én trekt je handschoenen erbij aan, want it’s getting chilly! Leg de ijsklontjes niet meteen op de huid, maar laat ze eerst even wat warmer worden en als het te oncomfortabel wordt dan kun je er de brui aan geven.

1. Stralende huid
De ijsklontjes helpen de bloedcirculatie van je huid op gang te brengen en dit veroorzaakt een natuurlijke glow. Mocht je last hebben van een droge huid, dan is dat ook een goede manier op er wat aan te doen. Een slechte bloedcirculatie kan er namelijk ook voor zorgen dat je een droge huid hebt. Mocht je jouw ijsklontjes willen voorzien van fruit dan kan dat natuurlijk ook. Abrikozen zijn bijvoorbeeld erg goed voor de huid, omdat het goedje Vitamine A, B en C bevat. Daarnaast kan het de huid ook zachter maken.

2. Verminderen van onzuiverheden
Ijsklontjes kunnen ook helpen om roodheid, ontstekingen, onzuiverheden te verminderen. Je kunt de ijsklontjes op de probleemzones aanbrengen én het er voor een paar seconden op laten. Als je het gevoel krijg dat de huid gevoelloos begint te worden, dan moet je er eraf halen. Deze methode kun je elke avond en ochtend uitvoeren, mocht je dat willen.

3. Donkere kringen tegengaan  
Een combinatie van komkommersap en rozenwater kan je gebruiken voor de donkere kringen voor onder je ogen, want dit helpt namelijk de vocht af te voeren. Handig voor als je een avondje doorgehaald hebt én toch nog wel de wereld onder ogen wilt komen.

4. Poriën sluiten
Ijsklontjes kun je ook gebruiken als tonic. Gebruik de klontjes bijvoorbeeld voordat je jouw make-up gaat aanbrengen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de poriën weer laat sluiten en je de huid beschermt tegen ophopingen van de poriën, waardoor er onzuiverheden ontstaan.

5. Vervanging voor make-up
Heb jij elke ochtend last van de morning blues? En geen tijd om je make-up op een normale manier aan te brengen? Dan kunnen ijsklontjes ook jouw redder in nood zijn. Met dit goedje zie je er namelijk in een oogopslag lekker fris en wakker uit. Handig voor als je een keer voor een natuurlijke look wilt gaan.

6. Tegengaan van rimpels
Skin icing kan ook heel goed werken tegen de eerste tekenen van huidveroudering. Zie het als een natuurlijke botox behandeling én je kan er zo weer tegenaan.

  • ice

(Beeld: www.pinterest.com )

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties