0

150Het wordt buiten steeds kouder en kouder en de winter staat ook alweer bijna voor de deur. Wanneer je lekker thuis zit met de kachel op 22 graden dan kan de huid droger gaan aanvoelen, maar we kunnen er natuurlijk alles aan doen om tegen de droge huid te vechten met de juiste beauty producten.

Voor veel mensen kan de winter naast het krijgen van leuke roze wangetjes ook problemen geven. De huid kan namelijk heel erg ongemakkelijk voelen van de droogte, denk bijvoorbeeld aan gescheurde lippen of schilfertjes op de huid. Wij hebben daarom speciaal voor jou 6 beauty tips op een rijtje gezet die kunnen dienen als een soort van stappenplan om je gezicht te beschermen tegen het koude winter-en herfstweer.

1. Smeren én nog eens smeren 
In de lente en zomer heb je vast wel een crème gevonden die goed werkt, maar in de winter heb je toch wel een vollere moisturizer nodig. Een moisturizer op olie basis laat een beschermend laagje achter op de huid en verzorgt beter dan een lichte crème op water basis. Mocht je een gecombineerde huid (vette T zone) hebben dan moet je wel goed kijken naar oliën die niet al te vet zijn, denk bijvoorbeeld aan natuurlijk oliën zoals avocado en amandel olie. Shea butter kun je maar beter vermijden want dit zorgt ervoor dat de huid te vet wordt en je last gaat krijgen van verstopte poriën.

2. Een SPF is belangrijk
Een sun protection factor is altijd belangrijk. Het maakt niet uit wel seizoen het is, maar we willen ook tijdens de winterdagen onze huidjes beschermen tegen vrije radicalen zoals zonnestralen en milieu vervuiling. Vrije radicalen zorgen er namelijk voor dat het huidverouderingsproces sneller op gang wordt gezet én laten we dat nou juist niet willen. Het is daarom ook belangrijk dat je een dagcrème in je kastje hebt staan dat voorzien is van een SPF.

3. Scrub je lippen
We hebben waarschijnlijk al wel talloze lippenbalsems versleten, maar misschien nog geen een gevonden die daadwerkelijk super werkt. Als je veel velletjes op je lippen hebt zitten kun je er eerst voor zorgen dat je de lippen schrubt met een schone tandenborstel. Vervolgens scrub je de tandenborstel met draaiende bewegingen over je lippen om dode huidcellen te verwijderen. Voor hele droge lippen kun je daarna honing of vaseline voor 15 minuten laten intrekken en daarna verwijderen met een wattenstaafje.

4. Handschoenen zijn je beste vriend
Dit is natuurlijk een cliché dingetje, maar omdat de huid op je handen dunner zijn andere delen van het lichaam kunnen ze ook sneller droog aanvoelen. Je handen gebruik je elke dag en daarom moet je ze ook in de winter lekker verzorgen. Zorg dat je een handcrème vast in je tas hebt liggen en smeer je handen lekker in voordat je de handschoenen aantrekt zodat je ze kun verzorgen.

5. Hete douches zijn een no go
We zijn gek op hete douches en baden tijdens de koude winter en herfstdagen, maar dit is niet heel erg gunstig voor je precious skin. Heel heet water zorgt er namelijk voor dat je gezonde oliën van de huid eraf was. Warm water is prima, maar laat jezelf verder niet verleiden.

6. Exfoliate
In de winter kunnen we nog weleens vergeten dat de huid heel veel dode huidcellen heeft opgebouwd. Vind bijvoorbeeld een scrub masker die je lekker kunt in laten trekken in vervolgens eraf kunt wassen. Geen scrub in huis, maar toevallig wel Griekse yoghurt? Dan kun je dat goedje ook op je gezicht smeren omdat het lactose enzymen bevat waardoor er vuil wordt opgelost en je huid gevoed wordt. Het werkt in feite als een reinigingsmiddel en de huid daarnaast ook laat stralen.

  • b98531c6df2d8601f0619862819c476b

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties