0

frizzy 150Een bad hair day kennen we allemaal wel én helaas kunnen we daarom niet zoals Beyoncé beweren dat we zo perfect uit ons bedje stapten. I woke up like this heeft voor ons dus een hele andere betekenis, want de één is druk in de weer met haar stijltang en de ander met een haarföhn.

Mocht je met perfecte haartjes de deur uitstappen dan kan het al snel zijn dat met dit najaarsweer je haar weer statisch omhoog buigt. Wij willen dit natuurlijk allemaal voorkomen, en hebben daarom voor jou 6 tips op een rijtje gezet waarmee we hopen dat je statisch haren tijdens het najaar verleden tijd zijn.

1. Olie
Pak je favoriete haarolie uit de kast en doe een paar druppeltjes in het haar. Denk bijvoorbeeld aan arganolie van Maroccanoil of macadamia olie. De hydraterende oliën zorgen er namelijk voor dat je haar wat zwaarder wordt en je hierdoor statisch haar kan tegengaan. Mocht je geen haarolie in huis hebben dan kun je natuurlijk ook wat bodylotion door je haar heen halen met je handen. Gebruik niet te veel want dit zorgt ervoor dat je haar er vettig uit gaat zien.

2. Teveel je haar wassen is ook niet goed
Als je teveel je haar wast dan kan je hoofdhuid geen natuurlijke oliën aanmaken om het gevecht aan te gaan met statisch haar. Je kan bijvoorbeeld ook één dag ertussen houden.

3. Speciale droger handdoekjes
Speciale handdoekjes die je gebruikt om je was erop te laten droge,n kunnen ook handig zijn om je haar mee af te drogen. Deze doekjes zouden namelijk de statisch elektrische opbouw van je haar en kleding kunnen verminderen. Deze kleine doekjes kun je ook gemakkelijk in je tas meenemen.

4. Borstelen
Gebruik voor het borstelen van je haar een borstel met natuurlijke vezels. Natuurlijke vezels zoals bijvoorbeeld varkenshaar helpen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid door het haar te verspreiden waardoor je haren beschermd worden. Een plastic borstel geeft je daarentegen nog meer statische haren.

5. Gebruik moisturizer
Breng voor het slapen gaan een haar moisturizer in het haar, dan wordt je de volgende dag lekker wakker met gezond bos haren.

6. Een magische vlecht
Een vlecht kan de perfecte oplossing zijn voor een bad hair day. Als je een nonchalante vlecht maakt dan geeft het natuurlijk niet dat er wat plukken uitvallen.

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Jessica Besselsen )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties