0

150Fashionista’s hebben naast een hele kast vol kleding ook vaak een grote berg make-up. Naast dat make-up zelf erg essentieel kan zijn voor een vrouw is het ook belangrijk om goede kwasten in huis te hebben waarmee je de perfecte look creëert.

Voor een mooie make-up look wordt er namelijk gezegd dat je minimaal acht verschillende soorten make-up brushes in huis moet hebben liggen. Er zijn ook een aantal tips die er voor zorgen dat je brushes langer goed blijven en je er dus ook langer plezier van houdt. Veel make-up goeroe’s kunnen namelijk niet meer zonder hun kwasten en nemen deze tips dan ook erg serieus.

1. Was je kwasten regelmatig
Het is belangrijk om minstens één keer per maand je kwasten te wassen. Ook na het aanschaffen is het handig om ze eventjes een lekker badje te geven, want er kunnen namelijk nog laagjes chemicaliën op de haren zitten en dat moeten we niet hebben. Voor make-up kwasten is het handig om natuurlijke zeep of Zwitsal te gebruiken. Laat je kwasten opgerold in een handdoek drogen en de volgende dag zijn ze weer goed voor gebruik.

2. Opbergen
Na het wassen moet je er natuurlijk eerst zeker van zijn dat ze helemaal droog zijn voordat je ze op gaat bergen. Tegenwoordig heb je hele leuke opberghoesjes voor je make-up kwasten. Je zorgt er dan voor dat je brushes uit het zonlicht zijn en vrij van stof. Bij het opbergen is het beste om te kijken naar de vorm van de haren want de haren mogen namelijk niet heel erg buigen.

3. Gebruik de juiste brushes voor het juiste product
Brushes met natuurlijke haren kun je goed gebruiken voor droge make-up producten zoals poeders en synthetische kwasten voor vloeibare producten. Een kwastje voor concealer ziet er al heel anders uit dan een oogschaduwkwastje. Tegenwoordig heb je hele handige kwasten setjes op de markt en daar kun je voor elk make-up product wel de juiste brush voor vinden.

4. Ga voor synthetische kwasten
Synthetische kwasten gaan het langste mee. Natuurlijke haren zoals varkenshaar zijn misschien dan wel meer duurder maar de kans dat de haren eruit vallen is groter. Daarnaast zijn synthetische kwasten gemaakt van nylon waar je heel gemakkelijk vloeibare producten mee kan oppakken en zijn ook wat minder gevoelig dan kwasten met natuurlijke haren.

5. Wees voorzichtig
Dit is natuurlijk iets wat cliché maar het scheelt wel als je voorzichtig te werk gaat. Mocht je bijvoorbeeld de kwast te hard in je oogschaduwpoeder duwen dan is de kans groter dat de haren van het kwastje niet meer in de goede vorm blijven. Dit kan er voor zorgen dat je jouw oogschaduw niet meer op de juiste manier kan aanbrengen zoals je zou willen.

  • 450bd01338961b49a7994ec3819cb2e1

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties