0

Zara : H&M 150Zara en H&M zijn de absolute heersers als het aankomt op high street fashion. Beide ketens hebben zich verspreid over de hele wereld en je kan de giganten dan ook zelfs op vakantie niet meer ontlopen. Niet dat wij dat erg vinden, want het zijn gewoon twee hele fijne shopadresjes!

Ondanks dat wij dol zijn op beide winkels zijn zij iets minder dol op elkaar. Ze zijn zelfs elkaars grootste concurrenten. Als het dus aankomt op de cijfers van hun ‘geldjaar’ willen ze elkaar het liefst de grond in boren! Oef, battle of the giants, kijk je mee wie er heeft gewonnen?

Als we kijken naar de omzet van beide ketens hebben ze het allebei beter gedaan dan in 2013, dat is al een flinke prestatie. H&M’s omzetgroei (14%) was echter nóg hoger dan de Zara (7%). Zara’s groei ten opzichte van 2013 was echter groter dan die van H&M. In 2013 had Zara namelijk maar een stijging van 2%.

Beide winkels zijn in 2015 van plan om flink wat extra winkels te openen. H&M denkt aan 400 nieuwe locaties en Zara nog net iets meer, tussen de 420 en 480. Door deze groei moeten echter wel een paar kleinere locaties van de Zara het gaan ontgelden, die worden ‘opgenomen’ in de nieuwe locaties. Als de ketens echt al deze winkels openen, heeft Zara eind 2015 ongeveer 2400 stores en de H&M maar liefst 4000!

Als je deze cijfers hoort dan lijken het allebei winnaars, want beide ketens groeien zowel in omzet als in winkels nog altijd als kool!

  • Zara : H&M 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties