0

Toen ik als foodie net begon met bakken en koken, heb ik veel geëxperimenteerd met cakes en ik moet zeggen dat bananencake altijd wel mijn favoriet is geweest. Waarom? Omdat een echte klassieke bananencake eigenlijk niet kan mislukken en het stelt nooit teleur! Ideaal toch? Ik vond het dus weer eens tijd voor een good old banana cake en ik ben afgelopen weekend de keuken in gedoken.

"Plan dit weekend maar wat tijd vrij om deze heerlijke easy to bake bananencake te gaan bakken"

Ik heb deze cake ook een speciaal chocolade tintje gegeven, want hé ik blijf een vrouw he! Dus plan dit weekend maar wat tijd vrij om deze heerlijke easy to bake bananencake te gaan bakken, want het is perfect voor alle beginnende (en gevorderde) healthy kokkinnen! Geniet van je gezonde snackje.

Ingrediënten voor 1 cake (6 porties):

  • 200 gram boekweitmeel
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • Snufje kaneel

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 170 graden. Snijd 10 plakjes uit 1 banaan en leg even apart. Prak de overgebleven bananen in een kom en voeg hier het eitje en honing aan toe. Meng in een andere kom het boekweitmeel met bakpoeder, cacaopoeder en snufje kaneel. Giet de natte ingrediënten bij het meelmengsel en meng goed door elkaar.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het beslag in. Verdeel de 10 plakjes banaan over de cake en zet de cake voor 50 minuten in de oven. Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. I know ladies, dit vergt behoorlijk wat geduld ;-). Maar het is het zo waard! Snijd de cake vervolgens in plakken en smikkelen maar. Lekker om te eten met een laagje notenpasta.

bananencake
bananencake

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties