0

AWARD Wat is de meest duurzame modeketen in NederlandHet is één van de trends van dit moment waarvan wij hopen dat die nog lang blijft; wij mensen zijn ons er steeds meer bewust van dat we duurzamer kunnen leven en daar springen modeketens natuurlijk op in met diverse acties.

De meest duurzame modeketen die winkels heeft in Nederland? Dat is H&M! Zij ontvingen van Rank a Brand het zogenaamde ‘B Label’ en winnen daarmee de Rank a Brand Modeketen Award 2013. Er werd gekeken hoe doorzichtig ketens zijn in hun productieproces; alleen H&M geeft een lijst vrij van waar zij hun kleding laten produceren. Ook werd er gekeken naar de arbeidsomstandigheden én natuurlijk hoe milieubelastend ketens te werk gaan.

“Wij zijn natuurlijk erg blij met de erkenning ‘meest duurzame modeketen’ in Nederland”, zegt Helena Helmersson, Head of Sustainability bij H&M. “We werken elke dag hard om onze producten, ons bedrijf en de kledingindustrie te verduurzamen. Er moet nog veel gebeuren, maar de ranking van Rank a Brand bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Rank a Brand deed onderzoek naar 27 modeketens in Nederland. H&M wordt op de voet gevolgd door Vero Moda, Vila en Pieces die ook een B label kregen. Tien modeketens ontvingen een C label, waaronder Esprit, Zara en Gap. Negen modeketens staan op een D label, waaronder de grote modeketens als C&A, V&D, de Bijenkorf, WE en HEMA.

Geen enkele modeketen voldoet aan meer dan 75 procent van de twintig gestelde criteria die nodig zijn voor het A label, en daarmee als écht duurzaam bestempeld kan worden. Een negatief koopadvies gaat uit naar de hekkensluiters Mexx, M&S Mode en Cool Cat.

winkelketens nederland duurzaam

www.rankabrand.nl

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties