0

AWARD Nederlander voor het eerst beste jonge bontontwerperOndanks dat er veel mensen zijn die fel tegen bont zijn, is er ook een grote groep liefhebbers. Ieder jaar wordt in Milaan de design wedstrijd REMIX georganiseerd waarbij een prijzen worden weggegeven aan mensen die bont gebruiken bij hun ontwerpen.

Gisteravond werd tijdens het evenement een prijs uitgereikt aan Thom Barends voor ‘Beste jonge bontontwerper ter wereld’. De jury was met name onder de indruk van zijn conceptuele aanpak. Thom Barends is zelf ook blij met de prijs: “Het opent voor mij internationale deuren. Ik was onder de indruk van het werk van mijn internationale collega’s, voor Denemarken en Finland.”

Voor zijn ontwerpen heeft Thom gebruik gemaakt van nerts en finn racoon bont die het Origin Assured en het FURlab label hebben. “Het Origin Assured label garandeert dat bont afkomstig is uit landen waar goede dierenwelzijnsnormen van kracht zijn en worden nageleefd. Het FURlab label gaat nog een stap verder en garandeert dat het bont afkomstig is van een nertsenhouderij waar nertsen volgens Nederlandse normen worden gehouden, de hoogste welzijnseisen ter wereld. Consumenten hebben zelf ook een verantwoordelijkheid om naar deze labels te vragen”, aldus Ron Haarman, woordvoerder FURlab.

thom barends beste jonge bontontwerper ter wereld

Thom Barends en een jas uit zijn collectie

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties