0

natDe stemmingsronde van de Bont voor Dieren verkiezing is gesloten en de stemmen zijn geteld. Er werden in 2014 meer dan 20.000 stemmen uitgebracht en dat is veel meer dan het jaar ervoor. Binnenkort krijgen de winnaars de ‘felbegeerde’ oorkondes thuisgestuurd en mag de prijs ingelijst worden als herinnering.

Er werd massaal gestemd op presentatrice Natasja Froger en zij staat dan ook met stipt op nummer 1 in de lijst. Ze is uitgeroepen tot het Dom Bontje van 2014 en kreeg bijna 8.000 stemmen vanwege haar kraag van wasbeerhondenbont. Op de tweede plek staat de o zo gezellige stylist van het Zuiden, Roy Donders en de derde plek is voor presentatrice Lieke van Lexmond.

“Het gebruik van bont in mode roept steeds meer weerstand op. Bekende Nederlanders die bont dragen nodigen dan ook uit tot veel reacties. Vaak weten mensen niet eens dat het bont dat ze dragen van een echt wild dier afkomstig is: de nominatie voor Dom Bontje leidt gelukkig dan ook vaak tot het afzweren van bont”, aldus directeur Nicole van Gemert.

Natasja Froger krijgt naast haar oorkonde ook informatie opgestuurd over het dierenleed en Bont voor Dieren hoopt dan ook dat ze nooit meer bont in haar leven zal dragen. Het is helaas niet de eerste keer dat ze meedeed aan deze verkiezing, want in 2013 werd ze ook genomineerd, maar toen gingen Viktor & Rolf er met de titel vandoor.

  • Nastasja
  • RTL Najaarspresentatie 2014 - Presentatie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jessica Besselsen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties