0

AUCTION Karl LagerfeldAls er iemand een uniek persoonlijkheid heeft, dan is het wel Chanels hoofd designer Karl Lagerfeld. Van tijd tot tijd brengt de ontwerper limited collections uit, maar als je het ons vraagt is Uncle Karl zelf ook behoorlijk limited edition.

De beste man gooit namelijk alles weg. Zo heeft Karl Lagerfeld ooit in een interview gezegd. “Het belangrijkste in mijn huis is de vuilnisbak, ik heb geen archief en schetsen, foto’s, kleding verdwijnt daar allemaal in”. Gelukkig denkt er nog iemand na op deze wereld en zijn er een aantal schetsen van Kaiser Karl uit de jaren zestig bewaard gebleven en deze worden nu geveild!

Mr. Labelfield, zoals Karl zichzelf tegenwoordig noemt, werkte toentertijd bij het Italiaanse modehuis Tiziani. Het modehuis was gespecialiseerd in filmkostuums en kleding voor filmsterren als Elizabeth Taylor. De schetsen zijn uniek vanwege de details, zoals oorbellen en andere accessoires. Het zijn echte kunstwerken.

En echte Karl Lagerfeld aan de muur? De schetsen gaan op 11 januari onder de hamer. Bieden of de schetsen bekijken? Klik dan op één van de onderstaande foto’s.

2_1m

3_1m

5_1m

www.palmbeachmodernauctions.com

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties