0

Wauw wat een jaar! 2015 was voor mij en mijn bedrijf een bewogen, maar héél erg mooi jaar. Een jaar met grote veranderingen: van werkgever met personeel naar freelancer, van groot kantoor naar een flexplek en na 6,5 jaar werd I Love Fashion News.com omgedoopt tot mijn persoonlijke lifestyle website voor jouw dagelijkse dosis inspiratie: Annicvw.com. Ik kan niet wachten op 2016 met mijn nieuwe en spannende plannen, doelen en goede voornemens!

"Van werkgever met personeel naar freelancer en van groot kantoor naar een flexplek"

En over die doelen gesproken. Één van de belangrijkste tips die ik deel tijdens mijn masterclasses is: doelen stellen. Als je je bewust bent van wat je belangrijk vindt en daaraan wil werken ga je dat veel sneller behalen dan als je daar niet bewust bij stil staat. En zoals ik in mijn boek al heb verteld stel ik altijd mijn doelen voor het nieuwe jaar in de kerstvakantie. Zo ook dit jaar. Maar toen ik vorige week mijn doelen en goede voornemens aan het opstellen was merkte ik tot mijn verbazing en in tegenstelling tot andere jaren dat ik met de meeste goede voornemens de afgelopen maanden al was begonnen. Ik was er onbewust dus al mee bezig. Nieuwsgierig? Hieronder deel ik een paar van mijn nieuwe doelen en goede voornemens voor 2016.

"Het is of het één of het ander. Ze zeggen niet voor niks "ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde" of andersom"

1. Alles in de chill modus
De afgelopen acht jaar (of misschien wel zo lang als ik me kan herinneren) deed ik al-tijd al-les in de 6de versnelling. Ik werkte, praatte, liep, reed, kookte en at snel. Alles moest altijd snel. Maar die tijden zijn voorbij. Dat wilde ik niet meer. En ook al merk ik dat ik zakelijk nog steeds heel gemakkelijk van de derde in één keer naar de zesde versnelling schakel. Ik dwing mezelf nu om ergens tussen de eerste en derde te blijven. Waarom? Omdat mijn doelen (die je hieronder kunt lezen) zijn veranderd. En naar mijn idee kun je niet op meerdere vlakken pieken én focussen. Het is of het één of het ander. Ze zeggen niet voor niks "ongelukkig in het spel, gelukkig in de liefde" of andersom. Dat betekent niet dat je niet blij kunt zijn op beide vlakken, maar pieken en focussen op meerdere vlakken gaat naar mijn mening niet.

2. Family time
Ik heb in die acht jaar tijd mijn sociale leven op een heel laag pitje gezet. Ik werkte 24/7 en was alleen maar bezig met mijn bedrijven. Maar inmiddels zijn mijn zakelijke doelen (I Love Fashion News de grootste modesite van Nederland maken met minimaal één miljoen bezoekers per maand. En een groot en goed lopend bedrijf neerzetten zonder een startkapitaal en studie) behaald en merk ik dat ik de afgelopen maanden, sinds ik geen personeel meer heb en ILFN heb omgedoopt tot Annicvw.com veel bewuster leef. Ik maakte de afgelopen maanden dus onbewust al heel veel tijd voor vrienden en familie en daar geniet ik zó van.

"Hop, zo het universum in! Het klinkt een beetje zweverig, maar het werkt echt"

3. Working nine to five!
Één van mijn belangrijkste zakelijke doelen op dit moment is dat ik partime werk. Ik werk tegenwoordig drie dagen per week en dat voelt zo méga lekker na al die jaren keihard werken, beulen en ploeteren. Ik heb gemerkt dat als ik part time werk, ik ook veel efficiënter werk. Én ik heb gemerkt dat het keiharde werken niet voor niets is geweest, ik kan me nu veroorloven om drie dagen per week te werken. Best bizar, waar ik vroeger (lees: twee jaar geleden) een hekel had aan een negen tot vijf mentaliteit, werk ik nu dus partime en niet meer 's avonds en in het weekend. De laatste tijd vragen mensen vaak aan mij: hoe doe je dat? Nou ik dwong mezelf in het begin letterlijk mijn laptop dicht te doen aan het eind van de werkdag, want om vijf uur stoppen met werken was ik totaal niet gewend. Daarnaast houd ik ten alle tijden mijn doelen goed voor ogen en vertel ik ze ook aan iedereen die ze maar wil horen! Hop, zo het universum in! Het klinkt een beetje zweverig, maar het werkt echt. Toen ik dit zelf deed merkte ik na een tijdje dat het vanzelf gaat.

"Tja, ik word volgende maand drieëndertig en dat merk je toch een beetje"

4. Good health, good life
Sporten en gezonder eten (en drinken ;-). Ja die staan stiekem ook wel op mijn goede voornemens lijstje. En niet omdat ik ongezond leef, maar wel omdat het goed is om daar een beetje op te letten. Tja, ik word volgende maand drieëndertig en dat merk je toch een beetje ;-). Naast mijn nieuwste verslaving qua bewegen (daar vertel ik je hier op mijn website binnenkort meer over) heb ik me voorgenomen om januari alcoholvrij door het leven te gaan. Ik ben heel erg benieuwd of ik er iets van merk. Lichamelijk of geestelijk? Ik ga je hier op mijn website wekelijks doen van mijn alcoholvrije maand.

Zo dat zijn ze! Nu ben ik inmiddels wel benieuwd naar jouw ultieme goede voornemen(s)! Laat je 'm hieronder even weten in een reactie? Thanks!

Ik wens je in ieder geval een heel gelukkig 2016 en hoop dat je al jouw doelen en dromen mag behalen en uitkomen!

Reageer op dit artikel
Annic ten Duis

Door Annic ten Duis op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties