0

ADVERTORIAL Steun Greenpeace en ga voor gifvrije kledingJe staat er niet elke dag bij stil. Een groot deel van de kleding die in onze kast hangt, wordt gemaakt in opkomende industrielanden als Mexico en China die het giftige afvalwater van de productie gewoon in de rivieren lozen waar miljoenen mensen van afhankelijk zijn. En het is niet alleen een ‘ver-van-mijn-bed-show’…

Ook wij komen in aanraking met dat gif. Als je de kleding, waar stoffen als nonylfenolen en weekmakers in zit, wast dan komen die giftige stoffen ook in ons drinkwater terecht. En dat is natuurlijk absoluut geen prettig idee. Gelukkig tikte Greenpeace merken als H&M, Zara, Levi’s, Adidas, Puma en Nike op de vingers waardoor zij beloofd hebben in de toekomst gifvrij te produceren.

Dat is heel goed! Maar ja, een hoop andere merken staan niet in het bovenstaande rijtje en blijven doorgaan met het leven van mensen in opkomende industrielanden en die van ons in gevaar te brengen. Dit moet stoppen! Maar hoe? En wat kun jij nou je in eentje bereiken?

Greenpeace voert sinds 2011 een campagne, genaamd de Detox Challenge, waarvoor zij onder andere laten zien wat er in die landen waar de kleding gemaakt wordt aan de hand is. Daarnaast proberen ze een nieuwe trend te zetten bij grote merken; stoppen met giftige kleding.

En daar kan jij bij helpen op een hele makkelijke en leuke manier! Hoe? Lees het hier!

Toxic Glamour Fashion Shoot

www.fashionvictims.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties