0

De zomervakantie is bijna voorbij, net als het lekkere weer in Nederland. Heb je nog geen tripje gemaakt naar een zonnig oord en ben jij daar wel aan toe? Denk dan eens out of the box. Ga met Arke naar Kaapverdië, Dubai, Zanzibar, Kenia, Sri Lanka, Florida of Nepal. Niet de eerste bestemmingen waar je aan denkt bij een weekje weg, maar daarom zeker niet minder mooi en leuk.

Kaapverdië  is dankzij het warme water en de continue bries één van de beste bestemmingen voor wind- en kitesurfers. Maar je kunt er ook heel goed voor zeevissen en duiken. Niet alleen het water biedt vermaak, ook op het land zelf ontdekken met behulp van een jeepsafari is een aanrader. Je vindt er woestijngebied en ‘wandelende duinen’. In de zandduinen van Dubai valt ook heel wat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld, heel gek, skiën in de woestijn in het grootste indoor ski-oord ter wereld. Maar shoppen is natuurlijk ook een optie.

Zanzibar past met zijn wuivende palmen, witte stranden en weelderige natuur zo in het perfecte plaatje van een reisgids. Maar het heeft meer te bieden. In Stone Town is het culturele eiland hart van het eiland. De 17e eeuwse havenstad herbergt kleine steegjes, Arabische huizen met houten deuren, de Portugese Burcht en het kerkplein, wat vroeger een slavenmarkt was. In Kenia, wat écht een topbestemming in Afrika is, kun je de Big Five ontmoeten. Een olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel van dichtbij zien, wie wil dat nou niet?

Sri Lanka heeft niet alleen oude tempels, maar ook mooie badplaatsen en prachtige stranden. Bovendien liggen de Malediven bij  ‘de Parel van de Indische Oceaan’, zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd, om de hoek. Ook fijn is dat het eiland dankzij de grootte goed te zien is in één week. De oppervlakte is bij elkaar niet groter dan Nederland en Belgie. Wil je strand liever combineren met modern vertier? Dan is Florida vast wat voor jou. Naast de prachtige beaches en Miami, zijn hier natuurlijk ook de grote en wereldberoemde pretparken te vinden.

Tot slot is er ook nog Nepal, voor degenen die liever geen strand willen maar natuur en activiteiten. Nepal is namelijk hét land voor trekkings en rafting. En wellicht, kun jij de Mount Everest van je to do lijstje afstrepen!

Begin september wordt er een Facebook game gelanceerd van Arke, dus neem dan zeker even een kijkje op hun pagina…

Kaapverdië 8 dagen, 7 overnachtingen, logies/ontbijt Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 499,- p.p.

Dubai 5 dagen, 4 overnachtingen, logies/ontbijt Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 399,-

Zanzibar 9 dagen, 8 overnachtingen, All Inclusive Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 799,- p.p.

Kenia 9 dagen, 8 overnachtingen, halfpension Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 699,- p.p.

Sri Lanka 10 dagen, 9 overnachtingen, logies/ontbijt Inclusief vlucht v.a. 799,- p.p.

Florida 9 dagen, 8 overnachtingen, logies Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 599,- p.p.

Nepal 10 dagen, 9 overnachtingen, logies/ontbijt Inclusief ArkeFly vlucht v.a. 699,- p.p.

www.arke.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties