0

ADVERTORIAL Het bewijs dat je veel mooier bent dan je denktWij vrouwen zijn erg kritisch over onszelf. Maar 4 procent van de vrouwen ter wereld vindt zichzelf mooi! We denken niet alleen dat we dikker zijn dan dat we werkelijk zijn, maar ook dat we een veel minder mooi gezicht hebben dan echt zo is.

Een speciaal project van Dove, het merk dat zich al jaren inzet om vrouwen een positiever zelfbeeld te laten krijgen, bewijst dit pijnlijke feit. Dove schakelde Gil Zamora in, forensisch tekenaar opgeleid door de Amerikaanse FBI, om schetsen van zeven vrouwen te laten maken. Hij kreeg de vrouwen natuurlijk niet zelf te zien.

De vrouwen omschreven zichzelf eerst aan Gil waarna hij een tekening maakte. Vervolgens gaf een vreemde, die enkel kort gesproken had met de vrouw, een omschrijving waarvan de forensisch tekenaar natuurlijk ook een schets maakte.

Wat blijkt? Op de tekening die gemaakt was aan de hand van de omschrijvingen van de vrouw zelf, zag de vrouw er veel minder aantrekkelijk uit dan op de tekening die een vreemde van haar liet maken. Bovendien waren de tekeningen die gemaakt waren aan de hand van de omschrijvingen van de vreemde veel realistischer.

Bekijk de bijzondere video van het project hieronder!

www.youtube.com/dovenederland1

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties