0

Helaas was het de afgelopen dagen iets minder mooi weer geweest, maar het vooruitzicht is weer goed! Eindelijk zomer in Nederland! Ik ben er dol op! Zo fijn en gezellig die lange zwoele zomeravonden waarbij je nog lekker lang buiten in de tuin kan zitten of in het park kan liggen. 

"Het liefst zou ik het elke dag eten en dan met name vers Italiaans schepijs, mijn guilty pleasure in de zomer"

Ik heb tijdens deze dagen ook altijd zin in frisse gerechten en vooral in ijs. Herkenbaar? Het liefst zou ik het elke dag eten en dan met name vers Italiaans schepijs, mijn guilty pleasure in de zomer! Maar dat zou een beetje te veel van het goede zijn natuurlijk, daarom heb ik een super easy homemade ijsreceptje bedacht die je guilt free kan wegsnoepen en die ook nog eens super makkelijk te maken is. 

Ik heb gekozen voor een aardbeiensmaakje, maar je kan natuurlijk alle soorten fruit gebruiken. Dus kies vooral jouw favoriete stuk fruit voor dit heerlijke, gezonde ijs. Enjoy!

Ingrediënten

  • 8 aardbeien
  • 200 gram magere kwark
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel honing

Hoe maak je het
Verwarm de aardbeien in een pan en prak deze helemaal fijn. Doe de kwark in een kom en voeg hier de helft van de aardbeien met de vanille en honing aan toe. Zet in de vriezer voor ongeveer drie uur. De andere helft van de geprakte aardbeien kun je bewaren in de koelkast en giet je als laatst over het aardbeien ijs heen. Ook lekker om deze dan nog even te verwarmen en daarna over het ijs te schenken als sausje.

aardbeien-ijs

Tekst: Lisa van Cuijk

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties