0

Op een regenachtige zaterdag, op een koude zondag of juist op een doordeweekse avond om even helemaal af te schakelen, een bezoekje aan de bioscoop is de perfecte ontspanning tijdens deze donkere decembermaand.

Juist in deze maand verschijnen de langverwachte blockbusters op het witte doek en lijken de beste films voor het laatst bewaard. Even ontsnappen aan de drukke feestmaand doe je op je best tijdens de spannende en meeslepende films. Maar welke films zijn er allemaal te zien en vooral, welke zijn de moeite waard om te bekijken? Wij zetten de vijf beste films van het moment op een rij!

The Hunger Games: Mockingjay part 2

Nog één keer kunnen we zien hoe Katniss (Jenniger Lawrence) en haar metgezellen de strijd aan gaan tegen het gevreesde Capitool. Niet alleen zit de film vol met actie, ook de acteurs (Liam Hemsworth) en de prachtige kostuums zijn een genot om naar te kijken. Heb je deel 1 en 2 nog niet gezien? Hou dan een Hunger Games marathon voor de ultieme luie zondag!

Film 1
The Hunger Games: Mockingjay part 2

Son of Saul

De Tweede Wereldoorlog zou nog nooit op deze manier zijn verfilmd en de recensies zijn lovend. Son of Saul gaat over Saul, een Joodse gevangene in een concentratiekamp die behoort tot een groep joden die gedongen nazi's helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Hij besluit het onmogelijke te proberen: het lichaam van zijn zoontje te redden om hem een Joodse begrafenis te geven. De film doet denken aan een documentaire waarbij je continu meekijkt over de schouder van Saul.

Film 2
Son of Saul

Steve Jobs

Of je nou een groot fan van Apple bent of juist niet, de verfilming van het leven van Steve Jobs is absoluut de moeite waard om te kijken. De film geeft een intiem portret van Apple-oprichter Steve Jobs en neemt je mee in de digitale revolutie van Apple. De film geeft je een kijkje achter de lancering van Apple's drie meest iconische producten.

Film 3
Steve Jobs

Spectre

Wil je echt even alles om je heen vergeten? Dan is de nieuwste James Bond film de beste optie. Geen moeilijk verhaal, maar wel vol indrukwekkende actie. Vanaf begin tot eind zit je op het puntje van je stoel en leef je - net zoals altijd - mee met de charmante en ietwat ondeugende James. Deze film heeft alle records verbroken en is daarmee de must see van het jaar.

Film 4
Spectre

Suffragette

Het verhaal, de kostuums en het decor van Suffragette nemen je mee terug naar het einde van de negentiende eeuw. Deze film vertelt het verhaal van Britse vrouwen die zich inzetten voor gelijke rechten. Carey Mulligan speelt de hoofdrol van Maud, een jongedame die alles op het spel zet voor deze strijd. De altijd uitmuntende actrice Meryl Streep vertolkt de rol van politiek activiste en leider Emmeline Bankhurst.

Film 5
Suffragette

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties