0

Met social media zoals Instagram, dating apps als Tinder, lijstjes van Upcoming, en je never ending whatsapp, kan het soms moeilijk zijn om tijdens je werkuren gefocussed te blijven. Om afleiding te voorkomen zet de een haar telefoon op vliegtuigmodus, de ander legt ‘m in een kamer ver, ver van haar bureau neer om geconcentreerd te kunnen blijven werken.

Dat kan helpen, maar toch zijn er ook andere manieren om geconcentreerd te blijven. Wij zetten de meest handige tips op een rij:

Stop met multitasken
Multitasken heeft een negatief effect op je vermogen om te schakelen tussen verschillende taken. Ook verkort het je spanningsboog en verkleint het je geheugencapaciteit.

Mediteer
Wie goed wil mediteren, moet zich goed concentreren. Deze concentratie versterkt je cognitieve functie, waardoor je geheugen sterker wordt.

Ga sporten
Sporten is niet alleen goed voor de lijn en voor je conditie, het zorgt ook voor een gezond stel hersenen. Tijdens het sporten komt er een chemisch stofje vrij, dat helpt bij het refreshen van je geheugen.

Neem pauze
Zij die pauze nemen presteren beter dan zij die geen pauze nemen!

Train je hersenen
Sudoko, Wordfeud en nog veel meer andere geheugenspelletjes versterken je concentratie. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: je ontspant én laadt tegelijkertijd je hersenen op.

In de verte staren
Het is wetenschappelijk bewezen dat zij die even pauze van hun beeldscherm nemen, zich beter kunnen concentreren. Refocus je ogen en geef ze even rust door een rondje te lopen.

Geen internet
Ga jij tijdens je werk ook “even snel een kijkje nemen op Facebook”? Niet doen, want dit verkleint je spanningsboog. Om te voorkomen dat je tijd verspilt, kun je beter niet gaan surfen op het wereldwijde web.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties