0

Je gaat graag naar je werk en je bent blij met je kantoorbaan, maar goed voor je gezondheid is dat zitten en die verleidelijke snoeppot op kantoor niet. Hoe zorg je er dan voor dat je gezonder leeft als je een kantoorbaan hebt? Met deze tips lukt het wél!

1. Plan beweging in én maak er een gewoonte van
Om meer te bewegen op kantoor, is het belangrijk dat je een dagelijks ritueel creëert. Daar heb je twee dingen voor nodig:

  • Oefeningen die je ongezien kunt doen. Bijvoorbeeld verticale push-ups op het toilet tegen de muur voor mooie armen, rechtop zitten op je stoel en je buikspieren aanspannen voor een strakke buik, wallsits voor mooie benen en de trap nemen voor strakke billen en extra calorieenverbranding.
  • Het inplannen van dit rondje oefeningen (5 minuten per keer is al genoeg) in je dag. Zet een ‘afspraak met jezelf’ in je agenda en plak er een reminder aan. Kun je naast deze agenda-date-met-jezelf wel een extra steuntje in de rug gebruiken, gebruik dan een app, zoals de gratis Coach.me app voor Android en iOs.

2. Lekker eten op kantoordagen? Zorg dat je voorbereid bent
Eten blijft - zeker bij een zittend beroep - een van de belangrijkste elementen om op gewicht te blijven. Ook hier is voorbereiding alles, want zwichten voor lekkere dingen is een gewoonte geworden. En omdat gewoonten zo krachtig zijn, zijn ze moeilijk af te leren. Vervang ze daarom door gezonde alternatieven! Wil je de hele week voorzien zijn van gezonde tussendoortjes, maak dan op zondag voor iedere dag een hersluitbaar zakje dat je ‘s ochtends maar hoeft te pakken. Vul ze met groenten, fruit, extra pure chocola, een handje noten etc. en je hebt iedere dag voldoende alternatieven voor die ongezonde verleidingen.

3. Speel de sociale kaart
Je bent niet de enige op kantoor met voorjaarskriebels. Gebruik de motivatie van collega’s daarom in je eigen voordeel. Hoe?

  • Haal samen de verleidingen uit de kamer en zorg dat niemand meer ongezonde snacks mee naar binnen neemt.
  • Ga samen wandelen in de pauze. Van 20 minuten lopen wordt je brein ook nog eens een stuk actiever, dus ideaal om die middagdip te voorkomen.
  • Ga samen een challenge aan en doe je dagelijkse bewegingsgewoonte samen. Zet er een straf (als je het niet haalt) en een beloning tegenover (als je het wel haalt).

Wil jij gezonder leven? Begin dan op het werk! Door gewoontes te maken van je beweging, door gezonde snackalternatieven en door samen te werken, ben jij in no time klaar voor de zomer!

Tekst: Joyce Spijker

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties