0

Kijk als je je blog ‘Sanny zoekt Geluk’ noemt dan kun je verwachten dat mensen je elke dag wel een keer vragen: ‘’En, ben je al gelukkig?’’ Ja dat ben ik, zeg ik. ‘’Hoe doe je dat dan?’’ vragen ze. En dan zeg ik dat het eigenlijk doodsimpel is. Je hoeft alleen maar positief te denken. Door dit te doen, intensiveer je de goede momenten, en voel je je vaker gelukkig.

Deze 6 tips helpen mij om positief te blijven.

1. Zeuren
Hou op met zeuren. We hebben altijd genoeg redenen om te zeuren over wat er allemaal mis gaat in ons leven maar dan focussen we ons alleen maar op wat er slecht gaat en wat negatief is. Het leven is soms gewoon één grote chaos, maar hoe ga je daarmee om? Als je positiever in het leven wilt staan dan MOET je je focussen op wat er goed gaat. Er gaat namelijk een hele hoop goed, alleen dat zie je niet meer. Een oefening die je hier bij kan helpen is om ’s avonds na te gaan wat het leukste van die dag was? Je loopt zo nog even de goede momentjes na, en merkt dat dat er toch meer zijn dan je dacht. Zelfs als het de slechtste dag van het jaar was, kun je toch nog wel 1 lichtpuntje bedenken, zoals je lekkere lunch, of leuk contact met een collega. Als je dit een tijdje volhoudt, begin je te merken dat je ook tijdens die goede momenten veel bewuster beseft, dit gaat goed, dit is leuk. En dat maakt je een gelukkig mens.

2. Reminders
Leg reminders neer voor jezelf om even te checken waar je met je gedachten bent. Zijn het goede vibes in jouw koppie? Of verdwaal je in onzekere ik-moet-nog-… gedachten? Je kunt een briefje op de spiegel hangen, een tattoo nemen, of een post-it op je pc plakken. Ik wilde voor mezelf iets hebben dat ik ook met me mee kan nemen, dus ik heb een ‘Think Happy’ armbandje laten maken samen met sieradenmerk Riverstones. Deze heb ik al een jaar om, en geeft me nog steeds een lach op mijn gezicht. Je kunt hem hier bestellen als je wilt, je steunt daarmee meteen een goed doel.

3. Take care
Zorg goed voor jezelf. Slaap voldoende, eet voldoende, drink voldoende. Je lichaam geeft aan wat je nodig hebt. Als je te weinig slaapt gaan de dingen ook moeilijker, je schrikt sneller, bent prikkelbaar en kan zelfs last krijgen van paniekaanvallen. Toch negeren we liever de signalen, dan dat we luisteren. Moe? Koffie! Chaggo? Wijn! Heb je vaak last van hoofdpijn? Drink meer water, eet of slaap. Zo simpel is het.

4. Groei!
Je voelt je goed en zelfverzekerd als dingen lukken en je groei ervaart. Je hebt iets af gekregen en je zelfvertrouwen groeit. Werk daarom doelgericht aan je eigen groei. Je kunt groei toepassen op verschillende vlakken zoals ik hier in deze video uitleg:

5. Positive vibes
Omring jezelf met positieve mensen, dan wordt je zelf ook positiever. Iedereen heeft in zijn vriendenkring wel een paar personen zitten die nu eenmaal heel lekker gaan op drama en roddels en wat er allemaal anders of beter moet. Voordat je er erg in hebt ga je met ze mee doen, dat is niet slecht, dat doen we nou eenmaal om te bonden. En waarschijnlijk doet jouw vriend of vriendin ook totaal onbewust. Maar weet dat je jezelf nu aan het voeden bent met gedachtes die je alles behalve blij maken. Je kunt ervoor kiezen om minder met deze mensen om te gaan, maar veel sterker is het om gewoon te zeggen. ‘’Zullen we het even over iets leuks hebben?’’

6. Social media
Daarnaast worden je gedachten ook heel sterk gestuurd door iedereen die jij volgt op social media. Scroll eens door je Insta feed en check bij jezelf of je je nog steeds hetzelfde voelt? Ik kwam er een tijdje terug achter dat elke keer als ik op Insta zat ik me onzeker voelde. Dat kwam doordat ik vooral vrouwen als Negin Mirsalehi volgde die er altijd knap uitzien (#nomakeup, my ass) altijd de nieuwste designer bag aan hun arm hebben en zich alleen maar in tropische oorden begeven. Heel leuk natuurlijk, maar ik kwam erachter dat ik maar weinig ‘echte’ mensen volgde. Dus ik heb mijn account wat meer in balans gebracht.

Je bent zelf in control. Jij creëert je eigen geluk. Maar ook je eigen drama. Waar kies jij voor? Laat het hieronder in een reactie weten!

Tekst en beeld: Sanny Verhoeven

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties