0

De mensen die me kennen weten dat ik vrijwel geen gebrek heb aan energie. Integendeel, vanaf het moment dat ik mijn ogen open ben ik 'aan' en ik ga pas weer uit als ik echt leeg ben. Lotte, mijn compagnon, verdacht me zelfs in het begin van onze samenwerking van het hebben van ADHD, maar met een amateuristische online test overtuigde zij zich ervan dat ik gewoon net iets te veel energie heb. En daar heb ik precies nul last van. Alhoewel...

"Daarnaast ben ik een kei in multitasking (is dat gek om over jezelf te zeggen? ;-))"

Het is heel lekker om als ondernemer (bijna) altijd energie te hebben, gas te geven en met 1000 dingen tegelijk bezig te kunnen zijn. Daarnaast ben ik een kei in multitasking (is dat gek om over jezelf te zeggen? ;-)) én is nooit iets genoeg. Nou tel voor de grap die punten even bij elkaar op… Ik krijg opeens nog meer respect voor mijn compagnon!

De afgelopen vier jaar heb ik het allemaal eigenlijk voor lief genomen en er juist mijn voordeel mee gedaan. Toch gaat het je langzaam een beetje opbreken wanneer je altijd maar meer wilt, zogenaamd energie voor tien hebt en alles tegelijk wilt doen. 

"Mijn business coach gaf aan dat wellicht naast haar advies, een lesjes yoga of misschien wel mindfulness goed voor me zou zijn"

Annic raadde mij daarom aan om langs een business coach te gaan, waar ik al eerder over schreef. Mijn business coach gaf aan dat wellicht naast haar advies, een lesje yoga of misschien wel mindfulness goed voor me zou zijn om iets meer 'zen' te worden. Ik kan me voorstellen dat yoga heel veel mensen goed doet. Als ik de column van Emilie lees word ik bijna jaloers, maar toch word ik op dit moment veel blijer van een uurtje extreem zweten bij CrossFit. Is mindfulness dan een optie? Is dat niet veel te zweverig?

Onder het motto niet geschoten is altijd mis, ben ik een paar weken geleden het mindfulness avontuur aangegaan bij Drs. Kelly Weekers. Ik ben niet de eerste ondernemer die bij Weekers & Broekhuizen aanklopt en dat is duidelijk. Geen zweverig gedoe, maar serieus iets leren dat je positief beïnvloedt; niet alleen op je werk, maar ook in het leven daarbuiten. Volgens Kelly is het een lifestyle. Voor mij is het op dit moment vooral een enorme uitdaging, maar wel een heel leuke! Overigens ben ik ontzettend gevoelig voor trainingen die officieel bewezen zijn en toevallig zijn de resultaten van mindfulness wetenschappelijk onderbouwd!

Ik moet nog ontzettend veel leren en of ik ooit echt de rust zelve word… Maar hé de eerste stap is gezet en het doet me goed!

Tekst: Mariëlle Smit

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties