0

Wat kan het leven toch onverwachte wendingen nemen. Als je me aan het begin van 2015 had gezegd dat ik aan het einde van het jaar een tijdje in Bali zou wonen, zou ik smakelijk hebben gelachen. Toch is het zo… Ik leef gewoon écht als digital nomad in de tropen.


"Als je me aan het begin van 2015 had gezegd dat ik aan het einde van het jaar een tijdje in Bali zou wonen, zou ik smakelijk hebben gelachen"


Na ruim een week dringt het steeds meer tot me door: ik zit hier écht en ik hoef voorlopig niet naar huis. Het kan dus gewoon, de boel even helemaal loslaten en een heerlijk leven creëren voor jezelf. Dat ging heus niet zonder slag of stoot: zoveel te regelen dat ik er af en toe koppijn van had, een hoop gevloek toen ik de zoveelste doos met spullen drie trappen af moest zeulen tijdens het leegmaken van mijn appartement (zonder lift grrr), toch even afscheid nemen van de mensen waar ik o zo veel van hou (snik). Toen ik eindelijk in het vliegtuig zat was ik compleet afgedraaid. Maar op het moment dat de warmte als een deken over me heen viel toen ik het vliegtuig uitkwam was het ook zo weer vergeten en losgelaten. Zeker toen ik de warme geur opsnoof die hier op het eiland hangt, een bijzondere mix van bloemen en een knappend vuurtje door het afval dat ze hier verbranden. Ik liet het nog wat meer los toen ik het heerlijke villaatje met eigen zwembad binnenstapte. En toen ik de volgende dag voor het eerst bij een andere digital nomad achterop de scooter door de rijstvelden zoefde leek mijn oude leventje al mijlenver weg.


“Het kan dus gewoon, de boel even helemaal loslaten en een heerlijk leven creëren voor jezelf.”

Het leven zoals ik het in Nederland ervaar is hier nergens te bekennen. Het gevoel hebben dat ik nog van alles ‘moet’, het rennen vliegen en racen, het gevoel altijd druk te zijn. Het is heus niet zo dat ik minder werk te doen heb, het voelt alleen veel meer ontspannen. Het is een verademing en ik geloof toch echt dat het leven voor iedereen veel meer zo zou mogen voelen. Natuurlijk heb ik op dit moment mijn werk zo gecreëerd dat ik locatieonafhankelijk ben, en dat heeft niet iedereen. Maar ik denk echt: er zijn altijd zo veel meer mogelijkheden dat je in eerste instantie denkt. Ik werk hier in hippe cowork spaces met comfortabele werkplekken met een snelle internetverbinding en airco. Zo ontmoet ik veel andere digital nomads van over de hele wereld, mensen die ook besloten hebben om hun werk een tijdje vanaf een andere plek te doen. En dat zijn er heel wat.

“Er zijn altijd zoveel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt.”

In korte tijd is de wereld door de technologie zo klein geworden. Ik bel met mijn ouders via Whatsapp, via Facetime zie ik al mijn lieve vrienden regelmatig en door social media blijf ik op de hoogte van wat wel en wee in ons kikkerlandje. Dus mocht je ambities hebben om een tijdje als digital nomad te leven, ik kan het je van harte aanbevelen. Tuurlijk is het hier af en toe ook ‘heeeeel rot’ hoor. Als ik de scooterhelm weer verkeerd om aan de scooter heb gehangen en deze vol regenwater is gelopen omdat ik even was vergeten dat het hier regenseizoen is. Als er een spin door mijn kamer loopt van een formaat waarvan ik niet wist dat het mogelijk was of als er ineens een dooie slang in de tuin ligt… Ik neem het allemaal voor lief ;)

Ik besef me steeds meer dat ik de enige ben die mijn leven zo leuk en fijn mogelijk kan maken voor mijzelf en ik ben eigenlijk zo ontzettend trots hoe goed me dat nu gelukt is! In januari weer een nieuwe update en voor nu wens ik jou vast een nieuw jaar vol mooie dromen om te gaan leven, of ze nu klein zijn of groot.

Tekst: Michèle Bevoort

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties