0

Ik heb deze (zelf bedachte) hashtag al weken in mijn hoofd. Eigenlijk vanaf het moment dat ik ILFN besloot om te dopen tot Annicvw.com. De hashtag klinkt heftiger dan bedoeld, maar ik heb nu wel jouw aandacht. ;-) Dus laat ik voordat ik verder ga, beginnen met te zeggen dat ik respect heb voor iedereen en natuurlijk óók voor powervrouwen. Dus geen misverstanden daarover, maar bij deze neem ik zelf afscheid van deze titel.

"Maar bij deze neem ik zelf afscheid van deze titel"

Ja je leest het goed. Ik ben vanaf nu (als ik het al was) dus officieel powervrouw af. Waarom? Ik voel me geen powervrouw en ik wil er ook niet één zijn. Nu denk je vast, maar Annic, jij bent toch júíst een powervrouw? De Annic van I Love Fashion News, een reallifesoap bij RTL, van masterclasses, lezingen, een eigen boek, een consultancy bureau, Annicvw.com, YouTube en ga zo maar door...

Dat was inderdaad mijn leven. En ik heb er ook volop van genoten. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Voor mij waren al die ervaringen van de afgelopen 8,5 jaar nodig om erachter te komen wie ik ben, wat ik kan en waar mijn talenten liggen. Maar wat er nu aan het ontstaan is, de hele 'powervrouwen hype'. Daar wil ik niet aan mee doen of onderdeel van zijn.

"Powervrouwen hype? Ja, ik vind het een hype"

Powervrouwen hype? Ja, ik vind het een hype. Het is een hype om te ondernemen en om succesvol te zijn. En het liefst niet met één bedrijf. Nee, bij voorkeur run je als powervrouw twee of liever nog drie bedrijven tegelijk. Op zich, als je dat net zoals ik nou zo perse nodig hebt, doe je ding. Maar wat er nu ontstaat is een soort van battle tussen 'powervrouwen'. Laten zien dat je succesvol bent. Goed, beter, best, nee wat zeg ik, dé beste. Alles gaat altijd goed, je ziet er altijd waanzinnig uit, je bent succesvol en er is geen vuiltje aan de lucht. En ik deed hier (onbewust) volop aan mee.

"En ik niet meer zo’n ‘picture perfect’ wil neer te zetten"

Door Danie Bles werd ik wakker geschud. Toen afgelopen oktober het bedrijf van haar kledinglijn failliet ging zat ze meteen die avond bij RTL Boulevard aan de desk en deed haar verhaal (zie: http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/lifestyle/video-bedrijf-stylist-danie-bles-failliet). Je kan ervan denken en zeggen wat je wil, maar ze stelde zich zo kwetsbaar op en ging de media niet uit de weg. Ik vond het zó stoer en zo verfrissend om te zien dat een ‘powervrouw’ als Danie zichzelf zo kwetsbaar opstelde en eerlijk haar verhaal deed. Ik heb met tranen in mijn ogen zitten kijken. Niet alleen omdat ik het erg voor haar vond, maar waarschijnlijk des te meer omdat ik zelf ook wel eens de behoefte heb om dingen die zakelijk een keer wat minder gaan te delen en niet meer zo’n ‘picture perfect’ wil neer zetten.

"Zie ik eigenlijk een heel onzeker meisje"

Dus voor wie doen we dit nou eigenlijk? Of liever gezegd, voor wie deed ìk dit nou eigenlijk? Als ik naar mezelf kijk in de afgelopen 8,5 jaar, de tijd dat ik 24/7 werkte, zie ik eigenlijk een heel onzeker meisje. Iemand die het nodig had om al die successen te behalen én te delen. Een meisje dat, zo hard als ze maar kon, schreeuwde van de daken dat ze niet dom is en ècht wel wat kan.

De oplossing voor deze hype? Daar ben ik nog niet uit. Want natuurlijk mag elke vrouw ondernemen, succesvol zijn, die successen delen en gaan voor haar passie. Maar zullen we in ieder geval afspreken dat wij vrouwen wat liever voor onszelf én elkaar zullen zijn? Niet zo streng, niet zo perfectionistisch en niet al-tijd op elk gebied moeten scoren?

"Ik ga in ieder geval vanaf nu meer mijn onzekerheden laten zien en deze met jou delen"

Ik ga in ieder geval vanaf nu meer mijn onzekerheden laten zien en deze met jou delen. En daarnaast probeer ook ik niet meer zo streng voor mezelf te zijn. Ik hoop dat het gaat lukken, maar tot die tijd ben ik benieuwd hoe jij hierover denkt. Laat je het hieronder in een reactie weten?

Liefs, Xx Annic (ex-powervrouw)

Reageer op dit artikel
Annic van Wonderen

Door Annic van Wonderen op

Lees meer artikelen van Annic

Read next…

Reacties