0

Onze leven is een achtbaan van emoties, niet waar? Sommige dagen voel je je prima, andere dagen zit het tegen. Als je met het verkeerde been uit bed stapt, kunnen het soms de kleine dingen zijn die het doen. Een fijne kop koffie bijvoorbeeld. De hele dag door veranderen je moods en daarom is het handig dat je er soms zelf invloed op kunt uitoefenen door a little help from mother nature.

koffie

1. Koffie dus
Koffie kan een echt boost geven aan je humeur. Een onderzoek vertelt dat vrouwen die twee tot drie koppen koffie per dag dronken, 15% minder kans hadden op een depressie dan vrouwen die slechts een kop per dag dronken.

zalm

2. Zalm
Mijn lievelings is zalm. Ik word er blij van als ik het eet. Maar het blijkt wetenschappelijk te zijn, dat ik er blijer van word, want dit roze visje zit tjokvol omega 3. Gezonde vetten die goed zijn voor je hersenen. Als je twee keer per week zalm eet (liefst bio!) heb je wederom minder kans op depressie. En houd je niet van vis? In chia zaad en spinazie zit ook veel omega 3.

choco

3. Chocolaaaa
DUH! Natuurlijk word je blij van chocolade. Wie niet?! Ook al ben ik geen zoetekauw, een klein stukje donkere chocolade bij de thee is echt wel lekker. Volgens een recent onderzoek voelen mensen die 150 gram pure chocola per dag eten zich meer ontspannen en tevreden dan mensen die dat niet doen. De chemicaliën in chocolade, bessen en thee beïnvloeden je mood op dezelfde manier als bepaalde soorten drugs. Ik kies wel voor een extra stukje chocola ;-)

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties