0

Daten is op zichzelf al best wel spannend, maar hoe zit het met de financiële aspecten van het daten? Niet iets waar je direct aan denkt waarschijnlijk, maar toch is het een onvermijdelijk dingetje. Wij zetten een aantal financiële date dilemma’s en bijbehorende tips voor je op een rijtje!

"Veel vrouwen vinden het nog altijd wel zo galant als de man betaalt, tenminste bij de eerste date"

Wie betaalt er wat?
Wie betaalt er nou wat tijdens het daten? Hierover zijn de meningen verdeeld. Veel vrouwen vinden het nog altijd wel zo galant als de man betaalt, tenminste bij de eerste date. Daarna is het vaak een beetje ‘omstebeurten’, maar misschien denk jij (of jouw date) hier heel anders over. Er is geen goed of fout. Uitgangspunt blijft dat je moet doen waar jij je fijn bij voelt. Je kunt dit het beste gewoon uitspreken. Bijvoorbeeld: “ik vind het prettiger om gewoon mijn deel te betalen”, of “Prima dat jij nu betaalt, dan betaal ik graag het volgende”. Door dit uit te spreken ben je duidelijk en voelt het minder awkward.

Wat als je geen geld hebt om te daten?
Zit je een beetje krap bij kas? Dat betekent niet dat je het daten ook gelijk stop hoeft te zetten. Een date hoeft namelijk absoluut niet duur te zijn. Er zijn tal van goedkope (of zelfs gratis) date-activiteiten te verzinnen. En meestal zijn die zelfs nog veel leuker en romantischer dan dure dinertjes. Ga bijvoorbeeld samen een wandeling te maken. Dat hoeft echt niet altijd op het strand te zijn. Dat kan ook gewoon door de stad slenteren zijn. Of haal een stokbrood en een fles rosé bij de supermarkt en ga lekker picknicken in het park bij jou om de hoek.

Ben jij al een tijdje ‘in-between-jobs’ en heeft hij een topfunctie? Hoe zien jullie dates er dan uit?

Wat als jullie loonstrookjes nogal verschillen?
Misschien heb jij wel een hele goede baan en heeft jouw date een baan die aanzienlijk minder salaris oplevert. Of ben jij al een tijdje ‘in-between-jobs’ en heeft hij een topfunctie. Hoe zien jullie dates er dan uit? Probeer zoveel mogelijk dingen te doen die jullie allebei zouden kunnen betalen. Op die manier hoeft niemand zich ongemakkelijk te voelen. En wil jij een keer trakteren? Of wil jouw date jou een chique etentje cadeau doen? Laat dat ook af en toe gewoon gebeuren, maar houd het bij een uitzondering. Zo ontstaan er geen scheve verhoudingen.

Wanneer praat je over geld?
Over geld praten is glad ijs in dating-land. Klagen over geldproblemen schijnen de meeste mensen een echte afknapper te vinden. Tja, niets suffer dan een date die steunend en kreunend zijn beklag doet over de steeds duurder wordende zorgverzekering. Maar opscheppen over hoe financieel succesvol je wel niet bent, vinden we vaak ook vreemd. Echter, je hoeft het onderwerp geld ook niet te vermijden als het ter sprake komt. Ook hiervoor geldt dat je gewoon jezelf moet kunnen zijn. Verder leer je natuurlijk iemand beter kennen naarmate er meer dates volgen, zo ook op geldgebied. En als het wat serieuzer wordt, kun je altijd samen de Money Mindset test van How 2 Spend It doen. Wijntje erbij, heb je gelijk een leuk date-idee.

Tekst en beeld: Joëlla & Nathalie

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties